Okrivljeni za ubistvo Stefana (18) stalno menjaju iskaze: Majka ubijenog je još uvek na lekovima

Tokom suđenja došlo je i do suočavanja između okrivljenih i rođenog brata preminulog Stefana

  • 1
Velika Plana club Klub Brodolom, Stefan Filić Stefan Filić Foto: Facebook/ Club Brodolom, Stefan Filić

Pred Višim sudu u Smederevu juče je nastavljeno suđenje u slučaju ubistva osamnaestogodišnjeg Stefana Filića za koje su okrivljeni Nikola Bojović (20) i Mitar Pandurović (20) iz Velike Plane.

Na jučerašnjem ročištu saslušani su brat ubijenog Stefana, A. F. (17), kao i maloletni M.R. (16) koji je kobnog dana bio u društvu ubijenog. Kako se saznaje oni su ostali pri iskazu koji su dali odmah nakon nemilog događaja, piše Blic.

Tokom suđenja došlo je i do suočavanja između okrivljenih i rođenog brata preminulog Stefana. Kako se saznaje A. F. je ostao pri svom iskazu od ranije, nije menjao svoju izjavu, dok su okrivljeni i dalje negirali da su oni krivi za smrt Stefana.

- Oni su i dalje davali sramne iskaze i branili se. Stalno nešto menjaju u svojim izjavama, to je strašno. Nama kao porodici je jako bilo teško da ponovo to slušamo, pogotovu jer su se sada suočili A. i njih dvojica optuženih. Porodica na svakom suđenju sve iznova prolazi - rekla je tetka Stefana Filića.

Inače, okrivljeni su, kako se sumnja, mučki pretukli Stefana 2. februara ove godine, ispred lokala "Borodolom" u Velikoj Plani. Nasilnici su nasrnuli najpre na Filićevog mlađeg brata i druga, a zatim se umešao i Filić želeći da ih rastavi, ali je sukob mladića po svemu sudeći eskalirao.

Nesrećni Stefan, inače maturant Ekonomske škole u Velikoj Plani, preminuo je od posledića povreda koji su mu nasilnici naneli.

Nesrećna Stefanova majka, kako priča tetka, i dalje pije lekove kako bi ostala pribrana, dok njegov otac Nenad sve "podnosi stojički" kako bi mogao da pomogne svom mlađem sinu i supruzi.

Bojović, koji je optužen da je nekoliko puta udario Filića, a zatim ga šutnuo u glavu, ponovo je negirao je da je kriv za delo za koje ga tužilaštvo tereti.

Stefan Filic , Velika Plana, ubijen Stefan Filić Foto: Facebook/Stefan Filić

- Kako te nije sramota? - kratko je upitao maloletni A. na odbranu Nikole Bojovića.

Prema Bojovićevoj tvrdnji, koja se razlikuje od ranije iznetih odbrana pred tužiocima, tuča u blizini diskoteke "Brodolom" počela je jer mu je neko iz Stefanovog društva "nešto drsko dobacio, smejao i nije želeo da se izvini". Navodno mu je maloletni M.R, drsko dopacivao.

Stefanov brat je ponavaljao da nije bilo nikakve tuče, već je Stefan hteo da smiri sukob da ne bi došlo do nje.

- Stefan je prišao Bojoviću i rekao: "Hajde da se smirimo, nemojte da ih dirate". Nakon toga Bojović ga je udario - naveo je A. na saslušanju.

I drugooptuženi Mitar Pandurević nekoliko puta menjao je svoju odbranu. Na prošlom suđenju tvrdio je da nije udario Filića i da je u tuči učestvovalo sedam osoba. On se, kako je rekao, tukao sa Stefanovim mlađim bratom, međutim svi svedoci negirali su to.

Drugari sa plakatima

Kao i tokom prethodnog suđenja i juče su se ispred Višeg suda u Plani, okupili Stefanovi prijatelji iz srednje škole, kako bi podržali porodicu u najtežim trenucima. Nosili su plakate sa sobom, kao i Stefanove fotografije.

"Pravda za Stefana", pisalo je na plakatima koje su njegovi drugari poneli sa sobom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 7890

    28. novembar 2020 | 18:22

    Neka trunu sad oni po 20 godina u zatvoru pa kad izađu videće gde im je mladost prošla a gde trune mladost njihovog vršnjaka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA