Specijalno prepravljen autobus za krijumčarenje stigao na Horgoš: Šverceri ga lepo nafilovali

Upravo je zbog prepravljanja autobusa u svrhu krijumčarenja robe ovo delo okarakterisano kao krivično

  • 1
Zaplena, cigare, autobus

Foto: Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom 29. novembra na prelazu Horgoš sprečili krijumčarenje preko 16.000 paklica cigareta marke Česterfild sa akciznim markicama Severne Makedonije.

Ova impozantna količina cigareta otkrivena je na izlazu iz Srbije, u autobusu koji je prazan krenuo po putnike koji su u međuzoni čekali zamensko vozilo, jer se autobus kojim su putovali pokvario.

Tokom inicijalnog pregleda zamenskog autobusa beogradskih registarskih oznaka kojim je upravljao 53- godišnji vozač iz Obrenovca nisu primećena nikakva neslaganja, ali je vozilo upućeno na dodatni pregled skenerom zahvaljujući čemu je otkriveno da nešto sumnjivo ispunjava središnji deo tog prevoznog sredstva.

Naime, iza kuhinje i ispod frižidera u središnjem delu autobusa uočeno je prisustvo nepoznate robe kojoj u ovom delu vozila nije mesto.

Kada su carinici skinuli tapacirung bočne stranice kreveta koja se naslanja na priručnu kuhinju - shvatili su da se radi o prepravljenom prostoru za krijumčarenje, tzv. bunkeru.

Taj prostor protezao se celom dužinom vozila: od zadnje strane kuhinje, preko poda, pa sve do središnjeg dela koji je bio do vrha nafilovan krijumčarnim cigaretama.

Reč je o gotovo 325.000 cigareta marke ''Chesterfield Blue'' i ''Chesterfield Original'' sa severno- makedonskim akciznim markicama.

Carinici su nakon toga skinuli i frižider koji se nalazi uz bočnu pregradu toaleta i poslednjeg reda sedišta, pa su nakon podizanja ploče, otkrili još jedan bunker u kome se nalazio veći broj praznih plastičnih torbi, ali i jednu sa 210 paklica cigareta.

Iz ovog autobusa ukupno je izvađeno čak 16.214 paklica krijumčarenih cigareta, pa pošto njihova vrednost prelazi vrednost vozila, pored cigareta zadržan je i polovni autobus koji je bio prepravljen za krijumčarenje.

Upravo je zbog prepravljanja autobusa u svrhu krijumčarenja robe ovo delo okarakterisano kao krivično, te će protiv odgovornih biti pokrenut krivični postupak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 12345

    30. novembar 2020 | 11:46

    Interesuje me koja je ovo autobuska kompanija,da znamo da ne putujemo vise tim autobusima,bice na velikom udaru na carinama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA