Optužnica protiv Miloša koji je sekirom izmasakrirao oca, maćehu i dve sestre: Preživeo samo brat

Preti mu kazna zatvora od najmanje 10 godina do maksimalno doživotne robije

  • 1
Ubistvo, Leskovac, Sokobanja, crnogorac na Vracaru Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Facebook/Milos Ilic/MUP

Više javno tužilaštvo u Leskovcu podiglo je optužnicu protiv Miloša Ilića (20), jer je 10. maja ove godine sekirom izmasakrirao oca Predraga (45), maćehu Danijelu (43), osamnaestogodišnju sestru Anu i pet godina mlađu polusestru Saru.

- Optužnica je podignuta zbog teškog ubistva iz člana 14. stav 1. tačka 11. Krivičnog zakonika Srbije – saopšteno je novinaru Telegrafa rs iz ove pravosudne institucije.

Stravičan zločin Miloš je počinio u iznajmljenoj kući u centru Leskovca gde je porodica živela nakon dolaska iz rodnog sela Granica u okolini Bojnika. Mladić je sekirom najpre napao oca, koji je pokušao da ga zaustavi, a nakon što ga je njega ubio, nasrnuo je na ostale članove porodice. Ono što ovaj zločin čini još tragičnijim je što je njegova sestra Ana bila u osmom mesecu trudnoće. Preživeo je samo Milošev petnaestogodišnji brat koji se od prošle godine nalazi u ustanovi socijalnog staranja.

Kao motiv ubistva pominjao se novac, jer je ubica navodno bio nezadovoljan što je zbog siromaštva uskraćen za provod.

Kako su nakon ubistva za Telegraf rs posvedočili Predragovi rođaci, oduvek ih je pratila beda i nesreća.

- Predrag je sa prvom ženom izrodio troje dece, ali se sa njom razišao jer nije mogao da se bori sa njenom psihijatrijskom bolešću. Sa decom se selio, nije imao stalno zaposlenje, menjao je stanove jer nije mogao da ih plaća. Sa Danijelom je počeo da živi 2007. godine, sa njom je dobio Saru. Međutim, sa rođenjem tog deteta, njihovi problemi su postali još veći, jer se Danijelin odnos sa pastorcima pogoršao. Predrag je pokušavajući da sačuva vezu sa njom, žmurio na njeno postupanje sa Milošem i Anom koje je zaista bilo maćehinsko - rekao je jedan srodnik Ilića.

On je tvrdio da je Miloš nasledio psihijatrijsku bolest od majke, te da je, kako je tada kazao bio „tempirana bomba“. Međutim, psihijatrijsko veštačenje je pokazalo da je ubica bio uračunljiv, pa je protiv njega podignuta optužnica, a ne zahtev za izricanje mere bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi.

Milošu preti kazna zatvora od najmanje 10 godina do maksimalno doživotne robije propisane za onog „ko sa umišljajem liši života više lica, a ne radi se o ubistvu na mah, ubistvu deteta pri porođaju, ili lišenju života iz samilosti“, što predviđa tačka 11. člana 114. KZS, na koju se pozvalo VJT u optužnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 12345

    30. novembar 2020 | 12:07

    Ko je do ovakve mere bolestan treba ga uspavati inekcijom zauvek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA