≫ 

Zdravković opet negirao da je pucao u Milana Beka: Oštećeni nije došao na suđenje zbog samoizolacije

Suđenje se nastavlja u januaru sledeće godine

  • 0
Milan Beko Printskrin: Youtube/B92

Aleksandar Zdravković, optužen kao neposredni izvršilac pokušaja ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine, ponovo je danas negirao te optužbe, na početku ponovljenog suđenja pred Višim sudom u Beogradu.

On nije detaljno iznosio odbranu, već je rekao da ostaje pri svemu što je ranije rekao, a nakon njega je kao svedok ispitana Maja Adrovac, koja je letos pravosnažno oslobođena optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Beka.

Beko, koji ima status oštećenog u ovom postupku nije došao na suđenje jer je u izolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom virusom kovid 19, piše Tanjug.

Maja je supruga Ivana Adrovca koji je dovođen u vezu sa pokušajem likvidacije Beka, ali nikada nije ispitan niti optužen.

Posvedočila je da joj je suprug u Švajcarskoj osuđen na 14 godina zbog razbojništva i da mu kazna ističe 2030. godine, navodeći da nije sa njim u kontaktu.

Što se tiče Zdravkovića rekla je da ga poznaje preko muža, ali na dikretno pitanje tužioca da li joj je dolazio u kuću ona nije precizno odgovorila.

S obizorom na to da je u telefonu imala upisan Zdravkovćev broj, ona je posvedočila da je taj broj upisao njen muž koji je često koristio njen telefon.

Što se tiče dana kada je izvršen pokušaj likvidacije, ona je ponovila navode da je tog dana sa suprugom bila na daći zbog smrtnog slučaja u porodici.

Suđenje se nastavlja 11. januara sledeće godine.

Zdravkoviću se suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji mu je u julu ukinuo osuđujuću presudu i naložio da mu se suđenje ponovi, a tada mu je ukinuo i pritvor u kojem je bio četiri godine, tako da je danas u sud došao iz kućnog pritvora.

Zdravković je je ukinutom presudom bio osuđen na 10 godina zatvora, jer Apelacioni sud, između ostalog, smatra da prvostepeni sud svoje zaključke nije temeljio na nesumnjivim i pouzdanim dokazima, već na pretpostavkama, zbog čega je naložio ponavljanje suđenja.

Zdravković se za krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Na Beka je pucano 14. novembra 2014. godine kada se kolima vraćao s posla u svoju kuću na Senjaku. Tom prilikom je ranjen njegov vozač Dragan Dragaš.

Zdravković je optužen da je sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što je pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju Bekove kuće na Senjaku.

Beko je tokom svedočenja rekao da bi Zdravković mogao da bude napadač koji je pucao na njega, ali to nije mogao da tvrdi sa sigurnošću.

Kod Maje Adrovac u stanu, koja je bila uhapšena u julu 2015. godine, nađeni su meci i DNK koji su je povezali sa napadom na biznismena, ali to nije potvrdilo njenu krivicu.

Ona je i posle prvog suđenja u ovom postupku bila oslobođena optužbi zbog nedostatka dokaza, mada je ta presuda bila ukinuta i po odluci Apelacionog suda suđenje joj je ponovljeno u zajedničkom postupku sa Zdravkovićem koji je uhapšen u međuvremenu.

Zdravković je bio u pritvoru od hapšenja u julu 2016. godine do jula ove godine.

Video: Dramatični snimak bekstva i hapšenja osumnjičenih za pokušaj ubistva Slobodana Snajpera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA