≫ 

Rade presudio komšiji sa 10 uboda nožem, dobio 12 godina zatvora: Sekao ga u autu i kad se dao u beg

Svedok ga molio da prestane, on krenuo nožem i ka njemu

  • 2
Ubistvo nožem, nož, ubica, fantomka

Foto ilustracija: Shutterstock

Zbog ubistva prvog komšije Rade Rutalj (56) iz Inđije osuđen je u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici na 12 godina zatvorske kazne i obaveznu mera lečenja od alkohola.

Prema optužnici, koja je tokom sudskog procesa i potvrđena, on je načinio krivično delo ubistvo koje se dogodilo 18. septembra prošle godine, kada je komšiji Jovanu Radojčeviću (54) u ulici Stevana Sremca u Inđiji naneo više povreda sa nožem, od kojih je jedan ubod bio fatalan, prenosi Mitrovica info.

Čitajući presudu, pred optuženim i porodicom oštećenog, sudija Miodrag Rosić rekao je da je sudsko veće jednoglasno donelo odluku da je Rade kriv za krivično delo za koje je bio osumnjičen. Sud je utvrdio da su između Radeta i Jovana postojali verbalni sukobi i to imovinski, jer je Rade tvrdio da je Jovanov plac ušao u njegov.

Prema nalazima sudskih veštaka medicine, Jovan je od noža zadobio najmanje deset povreda od kojih je jedna ubodna rana sa unutrašnje strane leve natkolenice bila kobna za njegov život, jer je bila presečena butna vena i arterija leve noge nakon čega je prouzrokovalo masovno krvarenje, rekao je sudija Rosić i dodao da je sud odbacio iskaz Radetove odbrane u kojoj on tvrdi da je Jovana ubo 3, 4 puta dok je on sedeo u kolima.

Za ovo krivično delo za koje je zaprećena zatvorska kazna od 5- 15 godina zatvora, sudija Rosić je naglasio da je sud imao u vidu da Rade ranije nije bio osuđivan, te da je i otac maloletnog deteta.

Udovica ubijenog Jovana Nada, koja je prisustvovala objavljivanju presude, najviže žali što su tu kuću kupili pre šest godina, jer kako kaže da nisu, ni tragedije ne bi bilo.

- Mi nismo znali da je porodica koja nam je prodala kuću isto imala problem sa njim. Kada sam izvela geometra on je potvrdio da je Rade pola metra ušao u naš plac, ali on to nikako nije hteo da prihvati. Ne znam zašto nije onda kupio tu kuću, pa se proširio, nego što nas je zavio u crno – rekla je supruga ubijenog.

O krvavom zločinu koji je potresao Inđiju, ali i sve prijatelje koji su poznavali ovu dvojicu muškaraca, tokom sudskog procesa svedočio je Ljuban Gvojić, koji je rekao da je molio Radeta da prestane da ga ubada, što on nije učinio već je krenuo prema njemu, a on je morao da pobegne.

Kada je došlo do verbalnog sukoba ispred Jovanove kuće, Rade je izvadio nož i počeo da seče Jovana dok je on sedeo u kolima. Kada je nesrećni čovek uspeo da se izvuče iz automobila, Rade je krenuo za njim i nastavio da ga povređuje sa sečivom, sve dok čovek nije izdahnuo.

Video: Točio gorivo na pumpi i ostao bez džipa u roku od 2 minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brk

    1. decembar 2020 | 09:20

    Kod nas je ubistvo nožem lakše tretiran u zakonu nego ubistvo vatrenim oruzjem.Zašto?Navodno se ubistvo nozem desava iz straha i nije planirano???Kao prvo mi nismo u srednjem veku pa da nosimo nož i koplje pa kad se uplasimo da ih upotrebimo i ubijemo a kao drugo najčesće onaj koji bode to radi golorukom coveku,nisam nikada čuo da je nekada neko izbo čoveka sa pistoljem.Nosenje noza treba biti tretirano kao i nosenje pistolja tj treba izjednaciti hladno i vatreno oruzje jer su sva smrtonosna i niko nema razlog da ga nosi osim ako zeli da ga upotrebi a onda,zna se.Meni licno je ubistvo nožem jezivije i intimnije nego ubistvo vatrenim oruzjem jer čovek koji bode ima fizicki kontakt i često krv na rukama dok vatrwnim oruzjem ne mora ni da mu priđe.Svakako sve to je grozno a 12 godina je ni pola kazne za ubistvo.

  • Lord

    1. decembar 2020 | 10:48

    Ne mogu da verujem sta citam,predvidjena kazna do 15 godina,a ovom olaksavajuca okolnost maloletno dete...!?!Ovo je gospodo sudije za dozivotnu...!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA