≫ 

Kuća u kojoj je ubijen deda Sava (94): "Bio je sav u krvi, mislio je da će ga neko ubiti zbog para"

Osumnjičeni za smrt deda Save iz Gadžinog Hana uhapšen je, a zločinu je prethodila svađa između starca i mladića koji mu je navodno stalno krao stvari

  • 2

Deda Sava (94) iz Gadžinog Hana mučki je ubijen u porodičnoj kući, a osumnjičeni za ovaj zločin, mladić Miljan J. (22), uhapšen je. Da se nešto čudno dešava sa Savom, prva je primetila Biljana Pešić, žena koja ga je čuvala, odnosno brinula o njemu i posećivala ga svakog drugog dana kako bi mu pomagala.

- Čuvala sam deda Savu, dolazila sam kod njega svakog drugog dana. Otišla sam juče, bilo je zaključano. Lupala, lupala, niko se ne javlja. Otišla sam kući, kada me je pozvala njegova ćerka i rekla da ju je policija obavestila da njega nema, da se ne javlja - započinje Biljana.

Posle toga, ponovo je došla do Savine kuće, gde je zatekla policiju, ali i Savinu ćerku koja je policajcima dala ključeve od kuće.

- Jedan policajac je otključao kuću, ušao unutra i rekao: "On je mrtav". Otišao je prema ulici gde živi taj koji je sad uhapšen. Odande je zvao sudsku medicinu... Policajac je u nedelju uveče dolazio, bilo je zaključano. Niko ne zna razlog zbog kog se to desilo - kaže ona.

Iako sama ništa nije videla, kaže da joj je Savina ćerka Gordana, koja živi u Nišu, rekla da je sve bilo u krvi.

- Nađen je u krevetu, kako leži na boku. Rekla mi je da je bio sav u krvi i da je presudan bio izgleda taj udarac u glavu. A razlog... ne znam. Imao je dobru penziju koju nije podizao baš zbog lopova, samo po potrebi, koliko mu treba. Rekao je "mene će neko da ubije zbog para misleći da imam kod kuće". Prvog januara bi napunio 94 godine. Sve je sam radio, išao je sam u prodavnicu, ja sam išla čisto da mu malo počistim, da mu spremim doručak - zaključuje Biljana.

Slobodan Krstić, brat od strica deda Save kaže da ga nije bilo, te da je cela kuća bila zaključana.

- Bilo je samo upaljeno svetlo u kupatilu. Biljana nas je pozvala, a onda je došla i policija. Bilo nam je zabranjeno da ulazimo. Šta se zapravo desilo - ne znamo. Kad su policajci izašli iz kuće, rekli su nam da je mrtav i da leži u krevetu - kaže Slobodan.

On dodaje da su kasnije čuli da je osumnjičeni mladić uhapšen.

- Verovatno ima dokaza, to već oni znaju... - kaže Savin brat od strica.

Inače, osumnjičeni mladić je, jutro posle zločina, na društvenoj mreži Fejsbuk postavio svoje dve fotografije i napisao: "Dobro jutro svima".

Video: Kćerka ubijenog S. K. (94) iz Gadžinog Hana: Poznajemo ubicu, stalno je krao od mog oca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deks

    1. decembar 2020 | 11:13

    Zatvoriti i baciti ključ,

  • Zijad Žigić

    1. decembar 2020 | 13:04

    Mučeni jug Srbije. Sa penzijom od 40 hiljada dinara je strahovao od ubica i lopova. Čim maaaalko iskočiš iz nekog bednog proseka, odmah postaješ meta šljama i ološa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA