Ispovest kolega poginulog rudara: Usta su mu bila puna uglja, pritisle su ga tri, četiri tone

Na Ivana (43) se obrušilo nekoliko tona uglja

  • 3
Rudar, smrt rudara, rudnik, nesreca Foto: Shutterstock

Ivan Čajić (43), radnik Rudnika mrkog uglja "Bogovina" kod Boljevca, poginuo je na radnom mestu kada ga je zatrpala i, najverovatnije, ugušila velika količina uglja.

- Naš drug je sišao u rovni bunker kako bi motikom pokušao da malo razgrne ugalj - pričaju njegove kolege, pišu Novosti.

U jednom trenutku, motika mu je ispala. Ivan je pokušao da je dohvati, ali se baš tada obrušilo nekoliko tona uglja, koji ga je zatrpao.

- Odmah smo pokušali da ga izvučemo, ali smo uvideli da na taj način ne možemo da mu pomognemo. Otrčali smo do prekidača i pustili traku da se kreće. Sve je potrajalo između 10 i 12 minuta. Tih nekoliko metara, koliko je trebalo da traka spusti ugalj, trajali su nam kao godine. Onda smo ugledali, najpre, noge, pa, telo i na kraju se pojavila i glava - pričaju rudari.

Na nesreću, Čajić nije davao znake života.

Sagovornici kažu da je Ivan Čajić u Rudniku "Bogovina" radio skoro 20 godina. U tom rudniku je radio i njegov otac, koji je odatle otišao u penziju.

- Dok je razgrtao ugalj, naš kolega je bio vezan konopcem, kao osiguranjem, ali od količine tog materijala, koja ga je prekrila, nismo mogli da ga izvučemo. Ivana je pritisla količina od tri, možda i četiri tone uglja, a kada ga je traka konačno približila, počeli smo da razgrćemo ugalj. Ali, bilo je prekasno - kroz suze pričaju radnici.

Rudari kažu da su Ivanu usta bila puna sitnog uglja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vatrogasac

    1. decembar 2020 | 22:26

    Pogine rudar, tekst kao da ne postoji, ni jedan komentar...ništa. Pogine pilot, koji je rizikovao svesno da bi ga videlo selo kako maše majci, danima se piše o tome, deca dobiju stipendije.... I kažu dq svaki život jednako vredi. Saučešće porodici rudara.

  • Glas severa

    1. decembar 2020 | 22:18

    Ljudi svaka vama cast,ja bih vama dao ministarske plate.Gorak je to lebac.

  • Janko

    1. decembar 2020 | 23:29

    To što telo nesrecnog rudara roditelji ne mogu prruzeti tek za tri dana dok se doktori,privatne hladnjace ne usaglase,nikom ništa?Bitni su tijaliti sranja od zivota tudara a sem telegrafa niko ni da pomene,bitno je šta dotučkuju starlete.Ne čudi me da je nesrecni momak Covid pohizivan.Strašno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA