≫ 

Novi detalji prostitucije u šabačkoj kafani: Uhapšena još jedna osoba, devojke bile prave robinje

Vlasnici kafane se sumnjiče da su primoravali devojke na seksualne usluge

  • 15
Restoran, prenociste, hapsenje, prostitucija

Foto: Telegraf.rs

Još jedan muškarac uhapšen je u Šapcu zbog sumnje da se sa bračnim parom i njihovim pomagačem, bavio trgovinom ljudima i da su podvodili devojke za novac u kafani u ovom gradu.

Uhapšeni su vlasnik ovog restorana Velimir G. (57) i njegova supruga, inače rumunska državljanka Estera G. (49), ali i njihov pomagač N. O. (41) iz Vladimiraca, koji je u restoranu radio kao konobar.

Vlasnici se sumnjiče da su primoravali devojke na seksualne usluge. Da su bile prave seksualne robinje potvrđuje i užasan podatak iz istrage da su imale i više stotina klijenata mesečno.

- Prostitucija i ilegalni poslovi u toj kafani dešavaju se već duže vreme. Navodno je među klijentima bilo poznatog sveta, privrednika koje svi znaju i koji su tu dovodili poslovne partnere. Cena usluge bila od 70 i 100 evra, pa naviše - rečeno je "Blicu".

Zatekli četiri devojke sa klijentima

 

U noći između petka i subote u "Lunu" (bivšu Zlatnu gredu) upali su pripadnici jedinice Uprave kriminalističke policije iz Beograda i "na delu" zatekli četiri devojke starosti 18 do 25 godine sa trojicom klijenata. Akcijom je rukovodilo Više javno tužilaštvo u Šapcu, koje je u saradnji sa ovdašnjom Policijskom upravom, više od dva meseca istraživalo slučaj.

Uhapšeni su vlasnik objekta Velimir G. (57), njegova supruga Estera G. (49), inače državljanka Rumunije i njihov pomagač N. O. (41) iz Vladimiraca. Svima se na teret stavlja krivično delo trgovina ljudima, za koje je zaprećena kazna od pet do 12 godina zatvora.

Tri osobe koje su do sada uhapšene, na saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom branili su se ćutanjem, nakon čega im je određen pritvor.

Oni se sumnjiče za trgovinu ljudima odnosno da su zloupotrebili lošu materijalnu situaciju svojih žrtava i primorali ih da čine seksualne usluge.

Tužilaštvo je u saradnji sa ovdašnjom policijom realizovalo hapšenje osumnjičenih, ali značajnu pomoć je pružila i UKP.

Poslovi kafane bili javna tajna

 

Da se znalo u Šapcu i okolini šta se dešava u kafani, bila je javna tajna. Poznati privrednici iz tog kraja imali su običaj da na usluge prostitutki dovode čak i svoje poslovne klijente.

- U "Luni" se čekalo na red, a od kada su uvedene zabrane rada zbog korone, dolazili su samo oni koji bi se najavili vlasnicima. Dve trećine klijenata se stalno vraćalo, a bilo je i onih koji bi se zaljubili, jer su "prodavačice ljubavi" zaista prave lepotice - priča sagovornik iz istrage, koji insistira na anonimnosti.

Meštani Majura nevoljni su da pričaju bilo šta o dešavanjima u kafani. Kažu da se videlo da vlasnici imaju mnogo novca, ali da se "njih ne tiče" odakle to bogatstvo.

- Videlo se da dobro zarađuju. Kada su pravili proslave nije se vodilo računa koliko će da potroše. Delovalo je da imaju mnogo i da se rasipaju novcem - rekao je za "Blic" jedan od komšija koji nije želeo da bude imenovan.

Video: Odloženo suđenje Dušanu Milenkoviću zbog posredovanja u prostituciji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Q

    2. decembar 2020 | 14:31

    E sad gospodju madam treba poslati u muski zatvor na desetak dana, da vidi kako je ti, i ne treba kazna.

  • Pakistanac

    2. decembar 2020 | 15:13

    Nisu radile dzabe!Da im je bilo lose,pobegle bi!

  • Jagodinka Simonović

    2. decembar 2020 | 15:12

    Da je prostitucija legalizovana ne bi bilo ni primoravanja, ni belog roblja... ovako ćemo čitati sve više ovakvih vesti. Država bi imala koristi, makroi ne bi postojali, imale bi preventivne preglede tako da i korisnici usluga bi znali sa kim imaju posla. Ovo pričam kao ekonimista u poslovnom smislu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA