≫ 

"Moje najdraže biće me je napustilo zauvek": Slobodanka (31) je nastradala kada je voz udario u auto

Istraga će utvrditi da li je mašinovođa imao beli ili žuti signal, odnosno da li je signalizacija na pruzi bila neispravna, kao i da li je magla uzrok nesreće

  • 8
Slobodanka Boba Ugrinić, Bajmok, nesreća Devojka (31) nastradala kod Subotice / Foto: Subotičke.rs, Facebook

U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se juče dogodila na pružnom prelazu kod Bajmoka, u blizini Subotice, poginula je Slobodanka Boba U. (31) iz Banatskog Velikog Sela kod Kikinde.

Do nesreće je došlo oko osam časova, kada je putnički voz, koji saobraća na relaciji Subotica - Sombor, naleteo na "golf" kikindskih tablica, a posle bočnog sudara, lokomotiva je još pedesetak metara gurala automobil.

Saobraćajna nesreća Bajmok, voz udario automobil Strašna saobraćajna nesreća / FOTO: Subotičke.rs

Pružni prelaz je obezbeđen rampama i signalizacijom, a, kako pišu "Novosti", u trenutku uviđaja rampa i branici su bili podignuti. Istraga će utvrditi da li je mašinovođa imao beli ili žuti signal, odnosno da li je signalizacija na pruzi bila neispravna, kao i da li je magla uzrok nesreće.

- Ako je mašinovođa imao belu signalizaciju, to znači da je sve u redu, ali ako je signal bio žut, upozoren je da postoji problem sa rampama, odnosno da treba da uspori na pružnom prelazu - saznaje se od izvora bliskog istrazi.

Na subotičkim medijima juče je objavljeno da su mašinovođe od utorka uveče navodno upozoravale nadležne da kontrolni signal u Bajmoku ne radi, ali ovu informaciju iz "Infrastruktura železnica Srbije" nisu mogli da potvrde.

Očevici nesreće kažu da je na putu bila gusta magla, da su čuli sirenu voza i da je prizor bio stravičan. Na mesto udesa brzo su stigle ekipe policije, Hitne pomoći i vatrogasaca, koji su morali da seku vozilo da bi izvukli nesrećnu ženu, koja je još davala znake života. Nažalost, ona je brzo podlegla povredama.

Kako "Novosti" saznaju, porodica nastradale Slobodanke potiče iz Hrvatske, odakle su došli kao izbeglice. Njeni roditelji i brat su u Banatskom Velikom Selu, a ona je već izvesno vreme živela u Novom Sadu. Iz okoline Bajmoka, gde je juče ujutru nastradala, navodno je njen verenik. Bavila se različitim poslovima, često je radila kao promoterka raznih proizvoda i usluga. Na društvenim mrežama često je objavljivala fotografije iz automobila, a postoji sumnja da je kobnog jutra, dok je vozila, razgovarala sa majkom telefonom.

Bolne reči porodice nastradale Bobe

Brat poginule devojke oprostio se od nje potresnim rečima.

- Moje rođeno, moje sve na svetu... moje najdraže biće me je napustilo zauvek. Volim te, seko - napisao je njen brat u poruci na društvenoj mreži.

Video: Udario malu devojčicu Mercedesom pa je vukao po ulici dok ga prolaznici nisu zaustavili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NN

    3. decembar 2020 | 09:48

    Strasno,jos jedan mladi zivot ugasen...Saucesce porodici🙏

  • Žarkov Dragan

    3. decembar 2020 | 10:16

    Totalno i da ima rampu i da nije spuštena i da signalizacija nije radila ja ne mogu da ne komentarišem.Da kad dodješ do pruge moraš da staneš i vidiš dali ide voz.Još jedan glupo uzgubljen život.

  • Marko

    3. decembar 2020 | 10:23

    Sve sve al da se od sestre oorastas na drustvrnim mrezama ti ne razumem. Sv Petar otvorio nalog na insta pa cita citulje na onom svetu. Strasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA