≫ 

Detalji drame u Hitnoj pomoći u Novom Pazaru: Tehničar stradao kad je pokušao da zaštiti koleginicu

Napadač je tehničara udarao pesnicama, i on i zaposleni koji su bili u smeni trenutno u policiji daju izjave

  • 25
Šalter Hitne pomoći u Novom Pazaru, razbijen, napad na tehničara FOTO: Hitna služba Novi Pazar

Tehničar (25), koji je rano jutros napadnut u Hitnoj pomoći u Novom Pazaru, stradao je kada je izašao da odbrani koleginicu od muškarca (33), koji je verbalno napao tehničarku ove službe i razbio šalter, saznaje Telegraf.rs.

Kako je za Telegraf.rs ispričala načelnica Hitne u Novom Pazaru dr spec Elvira Lukač Radončić, nepoznati muškarac je prvo ušao i verbalno napao tehničarku na šalteru, nakon čega je izašao tehničar da vidi o čemu se radi pa je ovaj verbalno, ali i fizički nasrnuo i na njega.

- Tehničar ima povrede. Odmah se nakon napada javio dežurnom hirurgu. Reč je o lakšim telesnim povredama. Njega je napadač udarao pesnicama - kaže Lukač Radončić za Telegraf.rs.

Ona dodaje da su drugi zaposleni u Hitnoj odmah pozvali policiju, te da su svi dežurni lekari napadača uspeli da zadrže do njenog dolaska.

- Mi smo svi potreseni. Mi nemamo obezbeđenje. Dečko koji je napadnut je toliko miran i dobar. On će u toku dana otići kod psihijatra i ortopeda - navodi naša sagovornica.

Na pitanje da li je istina da je nepoznati muškarac tražio špric i iglu, kaže da je dobila takvu informaciju, i ističe da će protiv njega biti podneta krivična prijava.

- I on i svi tehničari i lekari su sada u policiji i daju izjave - rekla nam je Elvira Lukač Radončić.

Ovo je samo jedan u nizu napada koji se u poslednjih dva meseca intenzivno dešavaju nad zdravstvenim radnicima.

Video: Pripadnik Žandarmerije napao osoblje Hitne pomoći u Kraljevu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica

    3. decembar 2020 | 11:38

    Nije sigurno čovek "poludeo" bez razloga.Većina tih med. sestara i tehničara se ponaša kao da su Bogom dani za taj posao, kao da su bitniji od lekara.Velika većina su izuzetno bezobrazni, drski, oholi u ponašanju prema pacijentima, pa nije ni čudo što dolazi do ovakvih situacija.

  • ono

    3. decembar 2020 | 11:30

    Svi psihički labilni, a tek posle korone, ko preživi pričače. Farmaceuti trljaju ruke zbog pilula za smirenje.

  • Licemerka

    3. decembar 2020 | 11:20

    Biće još više ovakvih situacija, s' obzirom da se šalteruše,ali i lekari ne ponašaju u skladu sa Hipokratovom zakletvom!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA