≫ 

BMW je kao metak jurio Ibarskom: Ovo su bile poslednje sekunde četvoro mladih stradalih u "dačiji"

Pogledajte video snimak strašne nesreće u Županjcu

  • 52

Jeziva nesreća u kojoj su avgusta prošle godine poginule četiri mlade osobe na Ibarskoj magistrali dobio je svoj epilog - Nikola Mihailović (28) osuđen je u sredu u Višem sudu u Beogradu na četiri godine zatvora i četiri godine zabrane upravljanja vozilom.

O tome kako je udar automobila BMW u "dačiju" bio brutalan pokazale su prve slike sa mesta nesreće u selu Županjac kod Lazarevca, u kojoj su stradali Katarina Ivanković (20), Aleksandar Savatić (22), Đorđe Belušević (22) i Đorđe Subotić (19).

Trenutak udesa zabeležen je i snimkom nadzorne kamere. Na njemu se vidi "dačija" koja se uključuje na Ibarsku magistralu sa sporednog puta, a onda i automobil koji je poput metka sustiže i u punoj brzini, a dokazalo se da je to bilo 117 kilometara na sat, udara u nju. Gotovo u deliću sekunde automobil je bio "zbrisan" sa puta. Ne samo što vozač BMW nije stigao da zakoči, već ni vozač "dačije" nije imao vremena da ubrza i tako makar ublaži katastrofalne posledice.

Vozač Nikola Mihailović jeste vozio putem sa prvenstvom prolaza, ali je ignorisao ograničenje brzine od 50 kilometara na sat i bio je pijan tokom vožnje. Na snimku nije primetno ni da je pokušao da zakoči.

Mihailoviću je juče ukinut pritvor i zamenjen kućnim sa nanogvicom u kojem će biti u svojoj kući u Velikim Crljenima sve dok ga ne pozovu na izdržavanje kazne.

Sudija je navela da Mihailović nije sporio da je pio pre udesa i da je vozio brzo. Međutim, da mu kazna ne bude stroža uticalo je to i što su saobraćajni veštaci rekli da deo odgovornosti za izazivanje udesa snosi i Aleksandar Savatić, vozač "dačije" koji se bez zaustavljanja uključio na magistralu.

Raskrsnica nije imala znak "stop", ali je vozač "dačije" morao da osmotri pravac iz kojeg je dolazio BMW. Da je to učinio uočio bi svetla "bmv-a". Taj njegov propust je inicijalni uzročnik opasne situacije. Takođe, okrivljenom je u susret išao automobil sa upaljenim svetlima, što ga je sprečilo da ranije vidi "dačiju", ali je i svojom brzinom doprineo opasnoj situaciji, jer da je vozio 50 kilometara na čas mogao je izbeći  - navela je u obrazloženju sudija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    3. decembar 2020 | 13:20

    Klasično ubisto sa predumišljajem. Kakvo uključivanje, dačija uredno uključena u saobraćaj, u svojoj traci, udarac od pozadi, pijan, preko 150km/h, 4voro mrtvih, školski primer 40godina robije....

  • Avram

    3. decembar 2020 | 13:53

    Zbog ovakvih sudija treba uzeti pravdu u svoje ruke pa zub za zub ,glava za glavu .

  • Ivan

    3. decembar 2020 | 15:08

    Kakvog djavoljeg advokata ima ovaj kad je uspeo da izvuce samo 4 godine zatvora i to sa nanogicom? Pijan kao letva, kroz maglu leteo 120km/h, ubio 4 coveka i dobio po godinu dana za svakog od njih. Svaka cast i za sudiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA