"Nije optužen za ubistvo": Sud u Prištini pojasnio umanjenje kazne Srbinu sa 22 na 11 godina zatvora

Sud je objavio obrazloženje zbog stanovnika albanske nacionalnosti Velike i Male Kruše koji su protestvovali zbog toga ispred Palate pravde u Prištini

  • 0
Zatvor, rešetke, ćelija, zatvorenik Foto ilustracija: Shutterstock

Apelacioni sud u Prištini objavio je danas obrazloženje zbog koga je Srbinu smanjena kazna sa 22 na 11 godina zatvora, a u kome se navodi da Tasić nije optužen za ubistva, za pljačku i delo protiv ljudskog dostojanstva.

Sud je objavio obrazloženje zbog stanovnika albanske nacionalnosti Velike i Male Kruše koji su protestvovali zbog toga ispred Palate pravde u Prištini, piše portal Lajmi, prenosi Tanjug.

U obrazloženju suda navodi se da je Tasić optužen za pljačku pokretne imovine i za skrnavljenje leševa koje je kategorisano kao delo protiv ljudskog dostojanstva, kao i da mu se sudilo po Krivičnom zakoniku Jugoslavije i Krivičnom zakoniku Kosova, jer su ti zakoni bili na snazi u vreme njegovog dela.

Dodaje se da je po tim zakonima maksimalna kazna 20 godina.

- U ovom slučaju, prvostepeni sud izrekao je kaznu preko maksimalne kazne predviđene zakonom. Zakonska je obaveza da sud prilikom odmeravanja kazne uzme u obzir minimalnu i maksimalnu kaznu predviđenu za to krivično delo svrhu kazne, principe iznete u zakoniku i olakšavajuće i otežavajuće okolnosti - navodi se u obrazloženju.

Dodaje se i da Sud razume kritike oštećene strane, ali podseća da se pravda deli u skladu sa zakonima, bez bilo kakvih predrasuda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA