≫ 

Određen pritvor od 30 dana vozaču osumnjičenom za udes u Nišu u kom je poginula Jovana

Kobne noći, devojka se vraćala u stan nakon što je drugaricu, sa kojom je provela veče, odbacila kući

  • 16
Jovana Petković, poginula devojka

Auto u kom je bila nesrećna devojka Foto: Privatna arhiva

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je večeras pritvor do 30 dana Nišliji M.G. (20), koji je 21. novembra izazvao saobraćajnu nesreću od čijih je posledica preminula Jovana Petković (25) iz sela Žitorađa kod Vladičinog Hana.

Više javno tužilaštvo danas je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i predložilo pritvor što je sud prihvatio.

- Višem sudu u Nišu je podnet predlog za određivanje pritvora protiv okrivljenog radi sprečavanja uticanja na svedoke, kao i zbog visine zaprećene kazne za navedeno krivično delo čije je izvršenje uznemirilo javnost – saopštio je Borislav Radonjić, portparol VJT.

Niško VJT je nadležno za vođenje istrage protiv osumnjičenog za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je ustanovljeno da je za volanom bio u alkoholisanom stanju, što povlači kaznu zatvora od dve do dvanaest godina.

Do tragedije je došlo oko 00.30 sati na raskrsnici Bulevara Nemanjića i ulica Pariske Komune i Boško Buha, kada je vozilo "golf" kojim je upravljao M.G. velikom silinom udarilo u levi bok automobila "BMW" za čijim je volanom bila Jovana. Od siline udarca, vozilo se potpuno raspalo a jedva živu devojku Hitna pomoć je prevezla do niške bolnice gde je poživela još osam dana.

Uviđajem je ustanovljeno da je vozač prošao kroz crveno svetlo a da je u u krvi imao 1.1 promil alkohola.

Dok se čeka da se sve okolnosti nesreće rasvetle, Jovanin otac Slaviša nastoji da dođe do očevidaca tragičnog događaja kako bi njegova mezimica dobila pravdu.

- Iz komentara ispod novinskih tekstova sam saznao da postoje ljudi koji su videli nesreću. Oni kažu da je taj mladić vozio brzinom od najmanje 120 na sat, da je bio pijan, te da nije ni pokušao da pomogne mojoj ćerki. Kažu da se uhvatio za telefon čim je izašao iz auta i da je sa nekim razgovarao.

Ja ne znam da li je to tačno, ali učiniću sve da rasvetlim nesreću... Pokušaću da pronađem te ljude, nemam nameru da se bar još šest meseci vratim u Austriju gde živim, kako bih saznao sve što je moju Jovanu koštalo života - kazao je očajni otac.

Usled silovitog udara u levu bočnu stranu vozila u kojem se Jovana nalazila, ona je zadobila tešku politraumu usled koje je izgubila svest. Nekoliko puta je reanimirana, ali su njene povrede bile suviše teške. Mada sadržina sudsko medicinskog nalaza nije dostupna javnosti, prema nezvaničnim informacijama, fatalne su bile povrede glave.

Kobne noći, devojka se vraćala u stan nakon što je drugaricu, sa kojom je provela veče, odbacila kući.

Jovana je pre dva meseca odbranila master na Građevinsko arhitektonskom fakultetu i planirala je da sa momkom nastavi život u Beču gde joj borave roditelji. Bila je jedan od najboljih studenata, a prema tvrdnjama njenih prijatelja, nuđeno joj je da obrazovanje nastavi na doktorskim studijama.

Video: Teška nesreća kod Niša: Muškarac prešao u suprotnu traku, udario u kombi i poginuo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salvatore

    4. decembar 2020 | 18:31

    Ako ima para i veze dobice nanogicu ili godinu dana u zatvor... Videli smo pre 3 dana onog za 4 mrtvih 4 godine!!!!

  • Ivan

    4. decembar 2020 | 18:22

    Ako bude isti sudija kao u slucaju na ibarskoj magistrali kada je onaj momak dobio 4 godine za 4 oduzeta zivota istom logikom ce ovaj dobiti 1 godinu sa nanogicom. Jedan bahati balavac od 20 godina, pijan, kroz crveno svetlo sa voznjom od preko 100km/h ubije devojku od 23 godine koja je dosla u Nis da studira i zavrsila fakultet u roku, pa 10 godina zatvora bez pomilovanja je mala kazna za takvog.

  • Бејбе

    4. decembar 2020 | 18:11

    Где су камере ? Широм Србије су постављене . Све велики брат види. Ја само знам да овакви бахати људи се извуку увек а земља покрива невине. Јадна ова девојка да ли ће се све заташкати ? Он 🤬🤬🤬☹️☹️☹️ако га осуде са робије на слободу некада али ово дете више је нема никада. 😭😭😭

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA