Nišlija iznudio 12.000 evra, njegov pajtaš nožem napao policajca, a pali su na primopredaji

Žrtva iznude je 13. decembra prijavila svog poznanika N. N. da od njega traži 12.000 evra, na ime nepostojećeg duga

  • 3
Novac, evri Foto: Marko Jovanović

Niška kriminalistička policija uhapsila je N. N. (40) i V. P. (46) zbog iznude.

- Sumnja se da su oni pretili četrdestogodišnjem Nišliji, pokušali da mu iznude 12.000 evra na ime nepostojećeg duga, a policija ih je uhapsila prilikom primopredaje novca – saopštila je niška Policijska uprava.

Kako dalje navodi niška policija, protiv V. P. će biti podneta i krivična prijava bog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti jer je prilikom hapšenja nožem napao policijskog službenika.

Žrtva iznude je 13. decembra prijavila svog poznanika N. N. da od njega traži 12.000 evra, te da mu je ostavio rok od osam dana da mu novac preda.

- Oštećeni je dobio označene novčanice u zahtevanom iznosu, sa iznuđivačem je dogovorio mesto i vreme susreta na koje je osim žrtve iznude, stigla i policija. Čim je N. N. preuzeo novac i seo u svoje vozilo u nameri da ode, policija ga je opkolila. U tom trenutku, njegov prijatelj V. P. izlazi iz automobila naoružan kuhinjskim nožem i napada policijskog službenika. Policajac se odbranio od napadača, savladao ga i uhapsio – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Policija je saopštila da je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu obojici iznuđivača određen pritvor do 48 sati i oni će sa krivičnom prijavom biti privedeni tužiocu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    22. decembar 2020 | 16:27

    Зашто та битанга са ножем није завршила на реанимацији ! ? Докле више да и криминалци кокошари угрожавају животе полицајаца?

  • Bixy

    23. decembar 2020 | 00:51

    Kakvi idioti, ljudi moji!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA