≫ 

Završeno suđenje za krađu testova male mature, presuda 30. decembra

Tužilaštvo je u završnoj reči predložilo sudu da Stamenkovića osudi na dve godine zatvora, odbrana traži oslobađajuću presudu.

  • 3
Igor Stamenković Foto: Facebook

U Višem sudu u Beogradu danas je završnim rečima tužilaštva i odbrane završeno suđenje mašinisti roto štampe Igoru Stamenkoviću povodom optužbi za krađu testa male mature za 2019. godinu, pa je sud zakazao objavu presude za 30. decembar.

Tužilaštvo je u završnoj reči predložilo sudu da Stamenkovića osudi na dve godine zatvora, jer smatra da je njegova krivica dokazana, dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu.

Stamenkovićev branilac Dimitrije Ilić smatra da ni iz jednog dokaza ne proizlazi odgovornost njegovog branjenika, niti da je izvršio bilo koje krivično delo, a Stamenković je ostao pri ranijoj odbrani da je iz štamparije uzeo samo jedan prazan beli papir kako bi ga upotrebio umesto tolet papira.

On se optužnicom tereti za krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delom oduzimanje tuđe stvari.

Ukrao test iz matematike da ga odnese sinu?

Optužen je da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je bio maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, sumnja se da je preko sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su oni putem društvene mreže Instagram delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

Tokom ovog suđenja utvrđeno je da na snimku sa kamere iz objekta fali 20 minuta materijala, a saslušani svedoci nisu umeli da objasne kako i zbog čega.

S obzirom da su testovi iz matematike bili "provaljeni" došlo je do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana.

Video: Afera mala matura: Novinarka Telegrafa o detaljima krađe testova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA