Sveštenik iz Kaluđerice raščinjen prošle godine: Brojni skandali ga pratili dok je bio u službi

Meštani nemaju lepo mišljenje o ovom bivšem svešteniku za koga se sumnja da je obljubio tinejdžerku (17)

  • 2
Pravoslavni sveštenik, pop, pravoslavlje, krst Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Sveštenik Z. M. (59) iz Beograda, uhapšen je zbog sumnje da je obljubio devojčicu (17), sa kojom je imao seksualne odnose, posle kojih je ona ostala u drugom stanju.

Zbog neprimerenog ponašanja prema vernicima, a posebno ženama, navodno ga je pokojni patrijarh Irinej raščinio u avgustu prošle godine. Zoran je do tada služio u crkvi u beogradskom naselju Kaluđerica, navodi Kurir.

- Sumnja se da je ovaj sveštenik krajem novembra 2017. godine iskoristio i zloupotrebio emotivnu ranjivost maloletne devojke, za koju je saznao tokom ispovesti. Naime, devojčica je počela da dolazi na ispovest kod Zorana - kaže izvor blizak istrazi .

Meštani nemaju lepo mišljenje o ovom bivšem svešteniku.

- Zoran je u parohiju u Kaluđerici došao po kazni, jer je prethodno nešto zgrešio. Upokojeni patrijarh Irinej ga je prošle godine u avgustu raščinio, verovatno zbog devojčicine trudnoće. Svi su brujali o tome da su njih dvoje u vezi. Vezu su započeli pre nekoliko godina, kada je ona počela da dolazi na ispovest - kaže meštanin Kaluđerice.

Saslušan, branio se ćutanjem

Z. M. saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gde se branio ćutanjem. Njemu se na teret stavlja krivično delo obljuba zloupotrebom položaja, koja je za posledicu imala trudnoću, a za koje mu preti kazna od dve do dvanaest godina zatvora.

Meštani i poznanici Z. M. kažu da je pravio brojne skandale.

- Jednom se zapio u kafani, pa nije došao na opelo. A pravi haos napravio je u jednoj kući kada je otišao u kupatilo, pa izašao potpuno go pred šokiranu domaćicu, koja ga je izbacila. Iako je bio raščinjen, svetio je vodicu u privatnoj režiji, a čak je nudio da obavlja krštenja po kućama! I pored svega, nije bio nasilan i sve je pravdao božjom voljom - pričaju meštani Kaluđerice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA