≫ 

Detalji teške nesreće na kod Kragujevca: Devojka prelazila prugu, iako je rampa bila spuštena

Na devojku je u tom trenutku naleteo putnički voz

  • 0
Voz, železnička pruga Foto: Pixabay

Između Grošnice i Kragujevca, na pruzi Kraljevo – Kragujevac, na obezbeđenom putnom prelazu, danas u 8:50, u trenutku dok su rampe bile spuštene, putnički voz „Srbija Voza“ naleteo je na devojku, koja je tom prilikom teško povređena.

Prema prvim informacijama sa terena, devojka je prelazila prugu na putnom prelazu na mestu gde to nije dozvoljeno i nije poštovala saobraćajnu signalizaciju, kada je na nju naleteo putnički voz.

Na mesto nesreće u kratkom roku izašli su predstavnici MUP-a i Hitne pomoći,kao i Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, a ambulantna kola su odvezla devojku sa izuzetno teškim povredama.

Istragom će biti utvrđeni svi detalji ove nesreće.

"Infrastruktura železnice Srbije“ još jednom upozorava i apeluje na sve učesnike u drumskom saobraćaju na poštovanje propisa i saobraćajne signalizacije na putnim prelazima, jer je to jedini način da se spreče ovakve nesreće.

- Takođe, posebno upozoravamo pešake da prugu prelaze isključivo na mestima gde je to dozvoljeno i da poštuju sve znakove upozorenja, jer se ovakvi slučajevi gotovo po pravilu završavaju sa najtragičnijim posledicama - naglašavaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA