Sahranjen starac svirepo ubijen u svrljiškom selu: Sumnja se da je zaklan zbog novca

Telo Borisava Kostića pronađeno je 22. decembra, isprva se smatralo da je posredi samoubistvo

  • 3

Borisav Kostić (76) iz svrljiškog Lalinca, koji je ubijen u svojoj porodičnoj kući, sahranjen je u petak na seoskom groblju. Na poslednji počinak ispratila ga je njegova ćerka Lelica Radojković sa porodicom, rođaci i prijatelji.

Starčevo telo pronađeno je 22. decembra, ali se isprva smatralo da je posredi samoubistvo. Međutim, obdukcija obavljena u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu, pokazala je da starac nije sam sebe zaklao iako je u njegovoj ruci pronađen krvavi nož. Motiv zločina se utvrđuje ali se sumnja da je Borisav ubijen zbog novca, jer je bio za tamošnje prilike, izuzetno dobro situiran.

Starčevo telo je pronađeno nakon što je njegova prijateljica iz Knjaževca alarmirala policiju jer joj se izvesno vreme nije javljao.

Posumnjalo se na samoubistvo, s obzirom na to da je pronađena medicinska dokumentacija o njegovom lečenju od leukemije. Po proceduri za slučajeve smrti bez svedoka, Više javno tužilaštvo je naložilo obdukciju koja je pokazala da osim masnica na grudima i posekotine na vratu, Borisav ima povrede po rukama koje su nastale dok se branio od napadača.

Nakon ovog saznanja, nastavljen je uviđaj i potraga za N. N. izvršiocem koji se, kako navodi niško Više javno tužilaštvo, sumnjiči za teško ubistvo.

Borisavova ćerka Lelica, koju smo zatekli za groblju nije mnogo znala o životu svog oca, a još manje o okolnostima koje su dovele do njegove smrti. Zbog svega što joj se desilo, novinare je zamolila za razumevanje što ne može o tome da govori.

Meštani Lalinca spekulišu da je Borisav ubijen zbog pljačke jer je nedavno došao do veće sume novca.

- Dvadesetak dana pre ubistva, Bora je prodao kuću u Svrljigu, a po selu čujem da se pominju i dve njive. Moguće je da je zbog para ubijen... Ne verujem da je to učinio neko iz sela, sa svima je ovde bio dobar. Kod njega su dolazile neke ženske iz Knjaževca, jedino sam njih viđao kako kolima zastaju ispred njegove kuće – priča Lalinčanin Milutin Mitić.

Niko od seljana nije imao razloga da mu naudi

I prvi komšija žrtve svirepog ubistva Bora Marković, potvrđuje da niko od seljana nije imao razloga da Borisavu naudi.

- Sa njim sam u kožari radio 18 godina, nikada se ni sa kim nije svađao niti zamerio. Žena mu je umrla pre dve, a otac pre jedne godine. Od tad je počeo da živi punim plućima. Kupio je nova kola i svakog jutra odlazio u Svrljig, a vraćao se uveče. Viđao sam da mu dolazi svastičić iz Knjaževca, jedna žena, takođe iz ove varoši i naš kolega sa kojim smo radili u kožari, on mu je sekao drva – priča Marković.

Kaže da je Borisava poslednji put video u ponedeljak, kada je po običaju rano ujutro kolima otišao u Svrljig.

- Sutradan mi je snaha kazala da je njegova kuća puna policije i da ga je neko ubio – navodi komšija žrtve.

Posao policiji otežava činjenica da je žrtva živela sama

Kako saznajemo, policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog krivičnog dela, ali im posao otežava činjenica da je čovek živeo sam, pa je teško utvrditi da li neki od pronađenih predmeta pripadaju ubici.

- Na mestu zločina je pronađen nož, ali se ne zna da li je žrtvin ili ga je ubica doneo. Nož je star, korišćen je duže vreme, a ubica ga je stavio žrtvi u ruku kako bi istragu skrenuo s pravog puta – objašnjavaju naši sagovornici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    26. decembar 2020 | 08:39

    Bazne stanice, video snimci sa bližih kamera prilazi selu, eventualno ako neko ima na kući u selu postavljene kamere, razgovor sa tim prijateljicama, ubica nije daleko ,ali mislim da će veštačenjem njegovog broja telefona najpre dati rezultate, tako da ovo sada što se skriva ubica samo sebi gomila već veliku robiju za u ubistvo iz koristoljublja,..I onaj Pernic što je ubio četvoro u onom Borskom selu je tako pao....

  • Lejla

    26. decembar 2020 | 09:22

    Bogastvo je mač sa dvije oštrice...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA