Psi ubili komšiju, gazdarici dve godine zatvora: Igora iz Petrovaradina osuđena za smrt Đurađa (84)

Nezadovoljna kaznom, Igora Maksimović je uložila žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu u Novom Sadu

  • 7
Pitbul, pit bul, pas

Foto: Pixabay

Igora Maksimović (33) iz Petrovaradina osuđena je prvostepenom presudom na dve godine zatvora u Osnovnom sudu u Novom Sadu, jer su psi u vlasništvu njenog supruga Radeta, pre četiri godine nasmrt izujedali Đurađa Marčetu (84), njihovog prvog komšiju.

Tužilaštvo je tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Tragedija u kojoj je stradao čovek, dogodila se 11. jula 2016. godine u dvorištu kuće sa brojem 92 u Ulici bukovački put u Petrovaradinu.

Dva američka staford terijera, koji su se slobodno šetali, iako u dvorištu postoje boksovi za njih, oko šest sati ujutru su navodno videvši mačku u Marčetinom dvorištu, žestoko zalajali na nju, a zatim su preskočili žičanu ogradu i nasrnuli na starca, koji je pokušao da odbrani mačku i razdvoji je od pasa.

Igora je na suđenju kazala da, sve dok sudski veštak nije izneo podatak o kojim psima mešancima je reč, ni njen suprug, ali ni ona nisu znali da je u pitanju opasna vrsta. Po onome što je ispričala, suprug nije bio kod kuće i na njegov zahtev, koji joj je preneo u telefonskom razgovoru, pse je pustila u ograđeno dvorište. Nije ni pomislila da psi mogu bilo kome da naude, niti da preskoče ogradu.

- U našem kraju u to vreme svašta se dešavalo, čak je bilo i pucnjave - kazala je u svoju odbranu Maksimovićeva a prenose Novosti.

Sudjenje, sud , sudski cekic, pravda, sudija

Foto: Shutterstock

- Zbog naše, a pre svega bezbednosti dece, nabavili smo pse.

Nezadovoljna kaznom, Igora Maksimović je uložila žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu u Novom Sadu. Njen branilac, advokat Vladimir Horovic, takođe najavljuje da će se žaliti.

- Još nismo dobili presudu - kaže advokat Horovic. - Kada je primimo, naravno da ćemo izjaviti žalbu na sudsku dluku.

Igora, koja se brinula o psima dok je njen suprug bio poslom odsutan, istrčala je napolje i pokušala da pomogne komšiji, ali njemu, nažalost, nije bilo spasa. Psi su mu najviše povreda naneli po glavi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojcica

    29. decembar 2020 | 09:14

    Jednom za sva vremena zabraniti te opasne pse. Jos kada ih šetaju na uzici ili još gore puste slobodno da "trckaju" I sve još tvrde kako "on neće ništa, dobar je".

  • Zeljko ex JSO

    29. decembar 2020 | 09:21

    Ima li taj nesretni deka familiju?Ja samo znam da sam mu familija više ne bi bilo ni tih dzukela ni komšija ništa?jedina pravda u srbistanu u zemlji kriminalaca i starleta je:oko za oko,zub za zub!Koju pravdu ti ovde tražiš kad su ti vode zemunskog klana sedeli ili skupstini i bili podpredsednici?VoimeOca!

  • Lord

    29. decembar 2020 | 10:28

    Ahahaha,nije znala koju rasu kerova ima,mislim da je zalosna svaka presuda ispod 10 godina,ipak je ljudski zivot u pitanju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA