≫ 

"Hvala, Tijana, što si podnela žrtvu zarad druge dece": Malčanski berberin će se žaliti na presudu?!

Otac zlostavljane devojčice zahvalio se Igoru Juriću na inicijativu i donetom zakonu zahvaljujući kojem je Ninoslav Jovanović dobio doživotnu kaznu

  • 42
Tijana Jurić, Ninoslav Jovanović, Malčanski berberin Foto: Facebook/Igor Jurić, Telegraf.rs

Ninoslav Jovanović (48), poznatiji kao Malčanski berberin danas je u Višem sudu u Nišu osuđen na doživotnu robiju zbog zverskog zlostavljanja dvanaestogodišnje devojčice iz okoline Niša, a njegov branilac odmah je najavila da će podneti žalbu protiv ovakve presude.

Robert Karimanović, otac Monike Karimanović Robert, otac zlostavljane devojčice Foto: Telegraf.rs

Porodica zahvalna Juriću

Robert, otac devojčice komentarišući presudu kazao je da je mišljenja da je ovo cela Srbija iščekivala.

- Jako sam zadovoljan presudom. Ja sam ovo iščekivao, sve vreme sam imao poverenje u sud. Mislim da je ovo najmerodavnija presuda koja je trebalo da bude za njega, s obzirom na to da je višestruki povratnik, da se ne bi desilo nekom drugom detetu kao što se desilo mojoj ćerki - kazao je otac.

On se zahvalio i Igoru Juriću, na čiju inicijativu je i donet zakon kojim je omogućena doživotna kazna zatvora.

- Hteo bih da zahvalim Igoru Juriću, on je veliki čovek, on je zaslužan za ovu kaznu, koju je Ninoslav Jovanović dobio, da njega nije bilo, sigurno je da ovaj čovek ne bi dobio doživotnu kaznu zatvora - kazao je Robert.

Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", na čiju inicijativu je donet Tijanin zakon, na svom Fejsbuk profilu je odmah nakon izricanja presude Malčanskom berberinu postavio status u kojem se zahvalio svojoj Tijani što je podnela žrtvu zarad druge dece.

Danas je naša čitava borba dobila epilog, dobila potvrdu da je vredelo. Malčanski berberin je osuđen na doživotnu kaznu zatvora. Hvala svima koji su verovali, koji su bili uz nas, hvala ti, Tijana, što si podnela žrtvu zarad druge dece. Idemo dalje! - napisao je Jurić na Fejsbuku.

Da li ima prava na žalbu?

Kako za Telegraf.rs objašnjava advokat Zora Dobričanin Nikodinović, Ninoslav Jovanović ima pravo na žalbu, s obzirom na to da je reč o prvostepenoj presudi.

- Poznato je da sam ja protivnik uvođenja kazne doživotnog zatvora nakon što smo imali vremenski ograničenu kaznu od 30 do 40 godina zatvora. U konkretnom slučaju okrivljeni kao i svi drugi prvostepeno osuđeni ima pravo žalbe. Kazna mora da ostvari i svrhu generalne prevencije (da deluje na druge ljude da ne vrše krivična dela) i svrhu specijalne prevencije (da deluje na konkretnog osuđenog). Mislim da se kaznom doživotnog zatvora gubi svrha specijalne prevencije - kaže Dobričanin Nikodinović.

Dodaje da visina kazne nikoga neće odvratiti od izvršenja krivičnog dela, može ih odvratiti samo strah, izvesnost da će biti okrivljeni a ne kolika će kazna biti kada ih otkriju.

Video: Izrečena doživotna presuda Malčanskom berberinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maria

    5. januar 2021 | 16:54

    Igoru Juricu treba da se zahvali svaki roditelj u Srbiji! A ovo da visina kazne ne utice na osudjenike da ponovo delo- kakva glupost od izjave!? Pa osudjenik koji zna da ce izaci kad tad, sama ta spoznaja da nije zatvoren dozivotno, ga stimulise i daje mu "nadu". Ovako, nek sad svaki bolesnik i nakarada ljudska zna - budes li uradio to zlo detetu,mrs u celiju dok ne istrunes!

  • Dasa

    5. januar 2021 | 14:47

    Neka zahvali Bogu sto je dobio dozivotnu jer ce mu to biti najsigurnije mesto boravka...!!!

  • Profesionalac bez savesti

    5. januar 2021 | 15:17

    Nema svrhu specijalne prevencije????!!! Ženo, posle dugogodišnjih kazni i treći put ponovljenog istog dela možeš reći da na njega bilo kakva kazna može biti lekovita. Ova je jedina koja će ga sprečiti. Osim kastracije, koja nažalost ne postoji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA