≫ 

Jurio kroz Niš sa 2 promila alkohola u krvi, drugi 149 na čas prošao kroz crveno. Ovako su kažnjeni

Pojačana kontrola saobraćaja u Nišu nakon smrti dva pešaka na trotoaru 4. januara

  • 34
Voznja, vozac, pivo, pijani vozac Foto: Shutterstock

Na teritoriji Niša tokom jučerašnjeg dana policija je otkrila i procesuirala 101 saobraćajni prekršaj, sačinili su 83 prekršajna naloga i podneće 18 zahteva za prekršajni postupak.

Od ukupnog broja prekršaja posebno se izdvaja izmerena brzina kretanja vozila od 146,9 km/h, na delu puta gde je ograničenje 50 km/h, a otkriven je i prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola od 2,18 promila.

Kako saznajemo, muškarac koji je divljao niškim ulicama je dvadesetdvogodišnji N.R.

- Policijski presretač pratio je vozilo "BMW" od Sremske ulice, Bulevarom Zorana Đinđića do Vojne bolnice gde je zaustavljen, zbog prekoračenja dozvoljene brzine. Njemu će u skraćenom prekršajnom postupku biti izrečena kazna - navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

U Knjaževačkoj ulici zatečen je vozač koji je imao 2.18 promila alkohola u krvi. Radi se o bugarskom državljaninu, koji je odveden na trežnjenje.

Oba prekršioca saobraćajnih propisa su odmah privedena niškom Prekršajnom sudu koji im je izrekao kazne.

- Bugarskom državljaninu koji je zatečen za volanom sa 2.18 promila alkohola u krvi izrečena je kazna zatvora od 30 dana, kao i novčana u iznosu od 120.000 dinara.

Što se tiče vozača koji je vozio brzinom od 146.9 kilometara na čas Bulevarom Zorana Đinđića i prošao kroz crveno svetlo, on je kažnjen sa 150.000 dinara, dobio je 21 kazneni poen čime mu je automatski poništena vozačka dozvola i izrečena mu je mera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od godinu dana - saopštio je Mišel Marković, predsednik Prekršajnog suda u Nišu.

Alko test, alkotestiranje Foto-ilustracija: Shutterstock

Navedeni prekršaji predstavljaju nasilničku vožnju i vozači će biti odvedeni kod dežurnog sudije i procesuirani u skraćenom postupku. Radi se o prvostepenim odlukama na koje se može uložiti žalba u roku od osam dana prekršajnom apelacionom sudu.

Podsećamo, na jučerašnjem sastanku, koji je održao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu, analizirane su i predočene sve mere i aktivnosti koje je policija preduzela povodom saobraćajne nezgode, a u kojoj su 4. januara ove godine dva pešaka poginula na trotoaru kada je na njih naleteo automobil.

Sastanku su prisustvovali i direktor policije Vladimir Rebić i načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.

- Na sastanku je doneta odluka o smeni načelnika saobraćajne policije Policijske uprave u Nišu - saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Smenjen je načelnik odeljenja saobraćajne policije u Nišu Dragan Pešić.

Odlučeno je da se pojača kontrola saobraćaja u gradu, kao i prisustvo saobraćajne policije na ulicama grada uz pomoć policijskih službenika iz drugih policijskih uprava.

Policijska uprava u Nišu će se obratiti rukovodstvu Grada Niša sa konkretnim predlozima kako bi se poboljšala saobraćajna infrastruktura u gradu.

Video: U patroli sa presretačima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    12. januar 2021 | 12:56

    Morao je neko poginuti da se krene u lov na bahate vozace...

  • WW

    12. januar 2021 | 12:22

    Pozarevac nema velike bulevare ali ima nasilnika koliko hocete...sramota je da se kaznjavaju vozaci za do 5 km prekoracenja narocito posle 15h kada se vracaju sa posla mada i to treba ali ovi sto divljaju svakodnevno kao da su zasticeni...u malim mestima se znaju i pijani i bahati i verujte niko ih ne dira...voze ljudi po 120 do 150 na ogranicenje od 50..pesacki prelaz ne smes da predjes...SRAMOTA

  • Srkimaja

    12. januar 2021 | 13:32

    Voziti 150 km na sat a ogranicenje 50 , to je isto kao da je uzeo automatsku pusku i rafalo po gradu, jedan ljudski zibot izgleda vredi oko 150 000 ..... za ovo minimum 3 godine zatvora.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA