≫ 

Policijska uprava u Nišu izdala saopštenje posle tragedije na trotoaru: Naveli su 6 "laži" o slučaju

U saobraćajnoj nesreći poginule dve osobe, među njima i dete

  • 9
Saobraćajna nesreća u Nišu Foto: D.K. , Privatna arhiva
Saobraćajna nesreća u Nišu Foto: D.K. , Privatna arhiva

Nakon saobraćajne nesreće u Nišu za koju je osumnjičen 19-godišnji N. S, u kojoj su na početku 2020. godine tragično nastradale dve osobe, među kojima i dete, a posle čega su u Nišu usledili i protesti građana zbog bahate vožnje, Policijska uprava u Nišu oglasila se saopštenjem reagujući, kako su naveli, na laži koje su se pojavile u javnosti.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

- Policijska uprava u Nišu povodom niza laži iznetih u javnost nakon saobraćajne nezgode koju je 4. januara u ovom gradu izazvao osumnjičeni N. S. u kojoj su dve osobe poginule, zarad istinitog informisanja javnosti ističe sledeće činjenice:

Prva laž: Otac uhapšenog A. S. radi ili je radio u Ministarstvu unutrašnjih poslova kao načelnik smene operative. Istina je da otac uhapšenog A. S. nije, niti je ikada bio zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova, pa tim pre ne može biti ni šef smene.

Druga laž: Osumnjičeni N. S. ima 19 godina i nema pravo na vozačku dozvolu. Istina je da je u vreme nezgode N. S, posedovao redovnu vozačku dozvolu koju je, u sladu sa Zakonom, stekao kao i svi koji su u srednjoj školi završili obrazovni profil - vozač motornih vozila i položili vozački ispit. Njima se probna vozačka dozvola izdaje na godinu dana.

Treća laž: U vozilu su pored osumnjičenog u trenutku nezgode bile tri osobe. Istina je da su u automobilu, kojim je upravljao uhapšeni vozač, u vreme nezgode bile dve maloletne osobe sa kojima su policijski službenici iste večeri u prostorijama Policijske uprave u Nišu obavili razgovor u prisustvu roditelja.

Četvrta laž: svedok događaja nije saslušan. Istina je da svedok događaja, koji se tragične večeri nalazio na ulici, nije saslušan jer je iste večeri hospitalozivan, pa sa njim u tom trenutku nije bilo moguće obaviti razgovor.

Peta laž: Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i direktor policije Vladimir Rebić nenajavljeno su otišli su u Niš odmah nakon saobraćajne nezgode kako bi uticali na ishod i zataškali slučaj. Istina je da su ministar Vulin i direktor Rebić 5. januara ove godine, po unapred najavljenoj radnoj poseti, obišli Policijsku upravu u Nišu, gde su na sastanku sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu razmatrani uslovi rada i opremljenost policijskih službenika, kao i rezultati rada ove uprave.

Policija u Nišu je u konkretnom slučaju postupala u skladu sa zakonom, odmah uhapsila osumnjičenog i nikakvog zataškavanja slučaja nije bilo, niti je bilo ko uticao na njihov rad.

Šesta laž: Policija je skrivala identitet osumnjičenog za saobraćajnu nezgodu. Isitna je da je ta Uprava 5. januara saopštenjem prosleđenim svim medijima, saopštila da je vozač koji je izazvao nezgodu uhapšen i u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti u saopštenju su navedeni njegovi inicijali, godina i mesto rođenja - stoji u saopštenju PU Niš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlasta

    12. januar 2021 | 18:15

    Ovaj balavac ubica je sin bivseg policajca iz Nisa. Sta tu nije jasno? I zasto policijska uprava Nis to krije?

  • Realno

    12. januar 2021 | 17:12

    Cim se pravdaju nije sve tako cisto!

  • Hehe

    12. januar 2021 | 17:23

    SEDMA LAZ: Uprava MUP Nis sve sto je rekla u prethodnih 6 stavki nije istina. Kakva glupost, svi znaju da ce ovaj slucaj da bude mutniji od Dunava, da ce da se razvuce godinama i na kraju da ce da bude nanogica 6 mjeseci. Jadni roditelji, familije poginulih a ostali ce lako sve da zaborave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA