Izrečene zatvorske kazne za krađu skupocene violine Lajka Feliksa: Poznato koliko će robijati

Skupoceni instrument izrađen u 19. veku ukraden je 1. novembra 2019. godine u Bačkom Petrovom Selu

  • 1
Provalnik, lopov, violina Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

Predrag J. (43) iz Stare Pazove nepravosnažno je osuđen na četiri, a Nenad S. na dve godine zatvora zbog krađe skupocene violine od muzičkog umetnika Lajka Feliksa.

Presude su im izrečene u utorak u Osnovnom sudu u Bečeju, odmah po završetku glavnog pretresa, a okrivljeni imaju pravo na žalbu. Prvooptuženom je produžen pritvor.

Skupoceni instrument je Vojvođanskom Paganiniju, kako još zovu Lajka Feliksa, ukraden 1. novembra 2019. godine u Bačkom Petrovom Selu, dok je bio sa suprugom na groblju povodom praznika Svi sveti. Inače, violinu Domeniko Montano, prethodno je iznajmio od jednog kolekcionara iz Beča.

Instrument izrađen početkom 19. veka, koji je muzički umetnik nosio svuda sa sobom, u koferu je ostavio na zadnjem sedištu auta i nije hteo da ga unosi na groblje. Automobič "dodž" subotičkih registarskih oznaka bio je parkiran u Ulici Arpada Balaža ispred broja 38. Petnaestak minuta kasnije kada su se vratili, violine nije bilo, pa je odmah obavestio policiju.

Skupocena violina, srećom neoštećena, sa oba gudala nađena je mesec i po kasnije u Novim Banovcima, a operativci novosadske kriminalističke policije, zajedno sa kolegama iz Sremske Mitrovice, uhapsili su Nenada S. i Predrag J., dok su njegovom bratu Nenadu, koji se teretio za prikrivanje, lisice na ruke stavljene 31. decembra 2019. godine. On je sa tužilaštvom u Bečeju sklopio sporazum o priznanju krivice, pa mu je izrečena kazna od šest mesci kućnog zatvora.

Nenadu S. je u međuvremenu, pritvor u kojem se nalazio od 1. januara 2020, zamenjen kućnim pritvorom, a Predrag J. je i dalje ostao iza rešetaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA