Određen pritvor Danijeli (29) iz Mokrina koja je bebu ostavila u poljskom toaletu

Dečak uskoro izlazi iz bolnice

  • 0
Kikinda

Ovde se dogodio porođaj / Printskrin: Youtube/TV Kikinda

Protiv Danijele B. (29), koja se 28. decembra prošle godine porodila u poljskom toaletu u Mokrinu kod Kikinde, podneta je krivična prijava zbog sumnja da je pokušala da ubije dete pri porođaju.

Sud joj je na predlog tužilaštva odredio pritvor do 30 dana, a dečak kojeg je rodila u dobrom je stanju i uskoro bi trebalo da bude otpušten sa klinike u Novom Sadu. Očekuje se da narednih dana budu prikupljeni svi potrebni dokazi koji će rasvetliti ovo krivično delo, piše Blic.

- U toku je postupak po toj krivičnoj prijavi. Radi se po hitnom postupku, jer bi u roku od 30 dana trebalo da se završe i sudskomedicinska, odnosno neuropsihijatrijska veštačenja ličnosti porodilje - saznaju "Novosti" od izvora bliskog istrazi.

Danijela B. se porodila u poljskom toaletu, u dvorištu svoje kuće u Mokrinu, gde živi sa suprugom, decom i roditeljima. Tek rođenog dečaka u rupi poljskog klozeta pronašli su njena majka i suprug Nenad. Na sreću, dete se nije udavilo, jer se toalet ne koristi, a nije zadobilo ni teže povrede.

Tada je suprug Danijele B. pozvao Hitnu službu čija je ekipa porodilju prebacila u Opštu bolnicu u Kikindi, a bebu, zbog niže temperature od uobičajene, na Kliniku za pedijatriju u Novom Sadu.

- On je od početka u dobrom stanju i mogao bi da bude otpušten, ali je i dalje kod nas, jer njegova majka još nije kod kuće - kazala je direktorka Klinike za pedijatriju prof. dr Vesne Stojanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA