≫ 

Vinovnik nesreće u kojoj je poginuo vozač GSP na slobodi čeka konačnu presudu: Mreže bruje o slučaju

Apleacioni sud u Beogradu potvrdio je odluku o ukidanju pritvora

  • 60
Bojan Perać Foto: Privatna arhiva

Poslednjih dana na društvenim mrežama moglo je da se pročita da je vinovnik strašne nesreće u Zemunu A. R. (22), u kojoj je poginuo vozač autobusa GSP Bojan Perać, posle osam meseci pritvora pušten na slobodu. Ta informacija je tačna, potvrđeno nam je u Višem sudu u Beoogradu.

- Prilikom objavljivanja presude prema okrivljenom A. R, dana 2. 11. 2020. godine, postupajuće veće je donelo i rešenje kojim se prema okrivljenom pritvor ukida. Navedeno rešenje postalo je pravnosnažno dana 30. 11. 2020.godine kada je Apelacioni sud u Beogradu potvrdio napred navedenu odluku o ukidanju pritvora - rečeno nam je u sudu.

Međutim, presuda koja je izrečena još nije pravosnažna, a tek kada to postane, A. R. će biti upućen na izdržavanje kazne.

A. R. je 2. novemra 2020. godine u Višem Sudu u Beogradu osuđen na jedinstvenu kaznu od 3 godine i 2 meseca zatvora za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i držanje narkotika. Za prvo delo dobio je 2 godine i šest meseci zatvora, a za drugo tri meseca.

Naime, test je pokazao da je A. R. u trenutku nesreće u krvi imao marihuanu, a na uviđaju je u njegovom "pežou" pronađena i jedna kesica istog narkotika.

U jedinstvenu kaznu mu je i uračunata i kazna od 6 meseci kućnog zatvora zbog nezakonitog držanja pištolja, a koju je on prekršio kada je izašao napolje i izazvao udes.

Izrečena mu je i zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije od pet godina koja će početi da se izvršava nakon što izdrži zatvorsku kaznu.

Treba napomenuti da je reč o nezapamćenoj tragediji u kojoj je zbog izletanja privatnog automobila usledio udes dva gradska autobusa, što je dovelo do smrti vozača GSP-a Bojana Perača i povrede još dva putnika.

Bojan Perać Vozač autobusa GSP Bojan Perać / Foto: Facebook/Nenad Nesic

A. R. je kobnog jutra prošao na crveno svetlo, uključujući se iz Tršćanske ulice u Ulicu cara Dušana i tom prilikom udario u autobus na liniji 45. Vozilo je od siline udara skrenulo sa putanje i direktno se sudarilo sa GSP-ovim autobusom na liniji 15, koje se iz garaže uključivalo u saobraćaj.

Perač je poginuo nedaleko od svoje kuće, jer je živeo sa porodicom u Zemunu.

A. R. je, inače, imao privremenu vozačku dozvolu i nije smeo da vozi između 23.00 i šest časova ujutro.

Video: Snimak sa lica mesta: Eksplozija ispred RTS-a, radnici nosili plinske boce, jedan poginuo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    14. januar 2021 | 19:04

    Toliko krivičnih dela je napravio a dobio 2 godine ! Srbijo ti si banana država gde cveta kriminal !!!

  • Rile

    14. januar 2021 | 20:20

    Život narkomana vredniji je od života poštenog čoveka. Nadvladala nas sila zla. Bogati bahati i narkomani.

  • BGD

    14. januar 2021 | 19:41

    Koliko zakona je prekrsio : Prvo za nelegalno posedovanje oruzja i kaznu kucnog pritvora za to, krsenje kucnog pritvora, voznja probne dozvole van zakonom ustanovljenje satnice,voznja pod dejstvon narkotika, posedovanje narkotika, bezanje od policije, prekoracenje brzine a tu vrv ide i nasilnicka voznja cim je bezao, prolazak na crveno, izazivanje saobracajne nesrece, unistavanje imovine 2 vozila gsp i izazivanje pogibije mladog coveka buducnosti ove zemlje profi vozaca sina brata druga koji je u tom momentu obavljao svoju profesionalnu duznost. Pokoj dusi nevinog coveka a mi zivi sedimo i cutimo eventualno lajemo po internetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA