≫ 

U Nišu otkrivena maloletnička banda: Krali isključivo "jugiće", iz ostalih odnosili akumulatore

Oni se terete za šest krađa od kojih tri teške, kao i jednu krađu u pokušaju

  • 1
yugo, kruna autoindusrtije jugoslavije FOTO: Telegraf.rs

Niška policija, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, podneće krivičnu prijavu protiv tri maloletnika zbog osnova sumnje da su izvršili tri teške krađe, još tri krađe kao i jednu tešku krađu u pokušaju - saopštila je Policijska uprava.

- Maloletnici uzrasta 15, 16 i 17 godina su tokom januara ove godine otuđili dva automobila, koja su bila zaključana i parkirana ispred zgrada, a iz još tri vozila ukrali su akumulatore i alate. Policija je pronašla automobile i dva akumulatora i vratila ih vlasnicima. Oni se sumnjiče da su početkom januara pokušali da ukradu još jedno vozilo - saopštila je policija.

Kako saznajemo, tinejdžeri su krali isključivo "jugiće".

- Lopovi bi razbili bočno staklo, ulazili u vozilo koje bi pokrenuli bez ključa, tako što bi skinuli zaštitnu plastiku ispod koje se nalaze žice kontaktnog sistema a zatim ih prespajali. Uglavnom su "operisali" na području opštine Palilula jer i sami tu žive - navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

U ostalim slučajevima krađa koristili su nepažnju vlasnika koji bi ostavili otključana vozila što im je omogućavalo da ukradu akumulatore i razni alat koji bi zatekli u automobilima.

Video: Yugo, yugo moja tugo: Domaći auto kojeg smo voleli, mrzeli, a pre svega vozili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA