≫ 

Miloradu je za pogibiju braće javio komšija: "Hteo sam da ih spasim, ali video sam ugljenisana tela"

Braća Radonić poginuli su u noći između petka i subote, kada im je izgorela kuća

  • 0
Vatra, požar, vatrogasci, Kalifornija

Foto: Tanjug/AP

Velika tragedija zadesila je pitomo banatsko selo banatsko selo Orlovat. U požaru koji se u noći između petka i subote dogodio u porodičnoj kući Radonićevih, izgorela su dva brata, nekadašnji radnici zrenjaninske Pivare, Svetislav (62) i dve godine mlađi Branislav, koji su u kući živeli sami.

Uzrok požara, koji je zahvatio i skoro potpuno uništio kuću, još uvek nije poznat, ali se pretpostavlja da je neispravan odžak i šporet "smederevac" koji su ložili, krivac što su se ugasili životi, dva brata, koji su bili teško pokretni i obojica u invalidskoj penziji.

Kako priča komšija Nebojša Golubović, koji je zatekao dva ugljenisana leša u dvorištu porodične kuće Radonića, sve se desilo oko pola tri ujutru.

- Čuo se prasak, pao je odžak u moje dvorište. Nešto je eksplodiralo, ja sam istrčao a sestra je zvala vatrogasce. Utrčao sam da vidim da li mogu da ih upozorim, pomognem, međutim kada sam ušao našao sam jedan leš, istrčao sam da kažem sestri da ima i mrtvih - priča on.

Kako dalje priča, vratio se unutra, pošto je znao da tu živi i Svetislav, ali je video i njegovo telo. Nakon toga, kako kaže, izašao je, jer od vatre nije mogao da priđe, i pozvao njihovog brata Milenka.

Brat Milenko, sa težinom u glasu, kaže, došao je čim mu je komšija javio šta se dogodilo.

- Držao me je, krenuo sam u kuću da ih spasem, ali video sam da su tela ugljenisana, mogao sam samo da čekam policiju i vatrogasce. Vatrogasci iz Zrenjanina su došli za 15 minuta, ljudi su se borili ali nije bilo spasa za braću. Kuća kao kuća, uradi se, ali za živote mi je žao - priča Milenko.

Video: Evo zašto nikada ne treba proveravati upaljačem da li je plinska boca prazna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA