Sutra saslušanje Aleksića zbog sumnje da je silovao i seksualno uznemiravao 5 polaznica škole glume

Kako je policija saopštila, sumnja se da su dve učenice za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne

  • 23
Miroslav Mika Aleksić Miroslav Aleksić / Printskrin: Youtube/RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Miroslav Mika Aleksić (68), vlasnik škole glume koga su glumica Milena Radulović (26) i još četiri devojke u policiji optužile za silovanje i nedozvoljene polne radnje, biće saslušan sutra i imaće šansu da ispriča svoju stranu priče, piše "Blic".

Prema prvim informacijama iz istrage, osumnjičeni Aleksić biće saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog prijave pet devojaka, koje su pohađale časove glume kod njega, da ih je silovao ili seksualno uznemiravao.

Uz njegovo saslušanje, tužilaštvu će biti podneta krivična prijava od strane policije koja će ga, kako navodi medij, teretiti za krivično delo silovanja. Aleksić nije obavezan da da izjavu, može da se brani i ćutanjem, ukoliko tako bude želeo.

Za krivično delo silovanja i seksualnog uznemiravanja žrtve dok je bila maloletna, Krivičnim zakonikom zaprećena je kazna od 5 do 15 godina zatvora. Zakon pravi razilku između maloletne osobe i deteta, kojim se smatra osoba do 14 godina starosti.

Policija je danas saopštila da je Miroslav Mika Aleksić uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je od 2012. do 2020. godine u prostorijama svoje škole glume u Beogradu seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne.

Zbog osnovane sumnje da postoji još žrtava osumnjičenog Aleksića, MUP je danas javno pozvao da se oštećene jave policiji u PU za grad Beograd, u Bulevaru despota Stefana 107.

Milena Radulović Milena Radulović / Foto: ATA images

Podsetimo, poznata mlada glumica Milena Radulović tvrdi da ju je Miroslav Mika Aleksić silovao kada je imala 17 godina, a iznela je tvrdnje i da nije bila jedina žrtva.

- Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se - rekla je Milena Radulović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    17. januar 2021 | 21:36

    Ne razumem orkestriranu harangu protiv čoveka, bez i jednog dokaza, na reč glumica koje su postigle slavu zahvaljujući Miki. Čoveka ne poznajem ali vidim da nema ni jednog dokaza protiv njega, mogle sunda sačekaju još koju deceniju pa da njega lažno prijave. Obde ne postoji sud, već samo etiketiranje bez ijednog dokaza, sramota

  • BG -1

    17. januar 2021 | 21:07

    Sumnje su dovoljne za saslušanje a za krivicu dobri materijalni i upotrebljivi dokazi,ne prolazi pred sudom samo izjave i indicije a dokaz su brojni procesi koji su pali.

  • E sad

    17. januar 2021 | 22:33

    Desavalo se vise puta a one ili ona su ostajale u blizini takvog monstruma jos godinama?...pa sad tu nesto smrdi.... ako te neko povredi ili siluje pretpostavljam.moze jednom ali nekoliko puta pa sad u to ne verujem...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA