Jutka pokušava da odloži zatvor: Dva dana pred početak služenja kazne zatražio je odlaganje

Nepravosnažna presuda doneta je 10. avgusta, a izlaganje po oglašenim žalbama 9. oktobra prošle godine. Presuda je oglašena pravosnažnom u novembru

  • 11
Milutin Jeličić Jutka

Printskrin: Youtube/RTV Brus

Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus koji je pred Osnovnim sudom u Kruševcu pravosnažno osuđen na tri meseca bezuslovne zatvorske kazne zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje, zatražio je odlaganje izvršenja kazne iz zdravstvenih razloga, saznaju "Novosti".

Jutka je pravnosnažno osuđen u slučaju, gde je oštećena bila njegova bivša saradnica Marija Lukić i prema odluci Osnovnog suda u Brusu, koji je mesno nadležan za sprovođenje same kazne, na izdržavanje je trebalo da se javi 20. januara i to u Okružni zatvor u Kruševcu.

Nepravosnažna presuda doneta je 10. avgusta, a izlaganje po oglašenim žalbama 9. oktobra prošle godine. Presuda je oglašena pravosnažnom u novembru, a onda je postala i izvršna.

Punomoćnik oštećene Marije Lukić, advokat Borivoje Borović ranije je predočio za "Novosti" da bi se Jutkin boravak iza rešetaka eventualno može odložiti usled zdravstvenog stanja, budući da je osuđeni i ranije bio sklon odlaganjima.

Tek sada se čeka odluka Osnovnog suda u Brusu, ali Jeličić može proslediti molbu i sudskoj instanci u Kruševcu, gde je svojevremeno i preseljeno suđenje iz Brusa po odluci Vrhovnog kasacionog suda.

Kruševačka policija podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu krivičnu prijavu protiv Jutke u kojoj je bilo obuhvaćeno sedam žena još marta 2018. godine. Tužilaštvo je pokrenulo postupak samo u slučaju Marije Lukić.

Na presudu po kojoj je Jutka osuđen za nedozvoljene polne radnje, a oslobođen za krivično delo polno uzmerivanje, odnosno slanje SMS poruka, žalbu su oglasile i Osnovno javno tužilaštvo, kao i odbrana: najpre jednom žalbom, a potom, u avgustu i dopunom žalbe. Kruševačko tužilaštvo tražilo je jedinstvenu zatvorsku kaznu od sedam meseci.‚

Jutka je bio skoro 20 godina odgovoran za vlast u Brusu,a u međuvremenu je izgubio na lokalnim izborima. U Skupštini ima 7 odbornika sa liste GG "Za moderan Brus", čiji je bio nosilac, a i njemu, lično, potvrđen je mandat u avgustu. SNS u parlamentu ima 16 mandata, SPS-JS-3,dva mandata ima GG "Za Brus", a jedan-PUPS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA