"Šemovići, ovo je vaš kraj!" Ispalio 11 hitaca u bivšu tazbinu, pa presudio sebi

Endin je pucao iz "tetejca" za koji je imao dozvolu, u domu Šemovića ispalio je ukupno 11 hitaca, a dvoje komšija su ranili rikošeti

  • 4
Selo Rasno, Sjenica, ubistvo Foto: Informer/A.Grbović

Žitelji Pešteri i dalje sa nevericom prepričavaju stravičan zločin u selu Rasno, kada je Endin T. (44) ubio bivšu suprugu Biseru Šemović, njene roditelje Fehima i Šefiku, a brata Bekima teško ranio.

Meštani Dolića, Endinovog rodnog sela kažu da nije bio problematičan, a šta je bio "okidač" ovog stravičnog zločina, u selu niko sa sigurnošću ne zna.

- Bio je miran i povučen, živeo je i radio u Nemačkoj preko 20 godina. Sa Biserom se razveo, decu je sud dodelio njoj, iako je imao prava da ih viđa, a i viđao ih je. Moguće da mu je to sve teško palo, neko priča i da je bio ljubomoran, da je bio u svađi sa Bekimom, ali to su samo nagađanja - pričaju komšije Turkovića za Novosti.

U dvadesetak kilometara udaljenu Rasnu, ispred doma Šemovića, okupili su se rođaci, komšije, prijatelji, kako bi Fehimovom bratu Ramizu i članovima njegove porodice izjavili saučešće.

Prema nezvaničnim informacijama, meštani Rasna su Endina nekoliko dana viđali u selu. Dolazio je, kažu, da vidi decu, sina od šest i ćerku od osam godina. Kobnog jutra, prepričavaju meštani, u domu Šemovića proslavljao se rođenje Bekimovog sina, a i dvoje komšija je svratilo kako bi ispratili Biseru koja se spremala za povratak u Nemačku.

- Endin se pojavio na vratima, izvadio pištolj, opsovao i kazao: "Šemovići, ovo je vaš kraj". Prvo je pucao u Bekima, potom u Fehima, pa u Biseru, i na kraju u bivšu taštu Šefiku. U kući, u drugoj sobi, su tada bili Bekimova supruga sa bebom i Biserinom i njegovom decom - pričaju komšije.

Operisani stabilno

Teško ranjenog Bekima ispred kuće pronašao je brat od strica, uneo ga u automobil i prebacio do novopazarske Opšte bolnice, gde je operisan. Njegovo zdravstveno stanje, prema informacijama iz te zdravstvene ustanove, trenutno je stabilno.

- Sin me je pozvao i rekao da trčim do Fehimove kuće. Pre mene stigla je supruga koja mi je rekla da su tamo svi pobijeni, a kad sam ušao imao sam šta i da vidim. Zbog čega to uradi, zbog čega ostavi decu siročiće...? Pobi ih sve na pravdi boga, ni krive ni dužne, dobre duše - priča Ramiz Šemović, Fehimov brat.

Nakon krvavog pira, Endin je pobegao sa mesta zločina. Kako je svedočio jedan maloletni rođak napadnute porodice, ubica je došao na motornim sankama i tako se udalio sa mesta zločina,. Kasnije se ispostavilo da je da se uputio ka svom selu, udaljenom nekoliko kilometara od granice sa Crnog Gorom, koju su jake policijske snage, uz podršku helikoptera, nadzirale.

Nakoliko sati se kretao po ataru Dolića, krijući se u žbunju, a u subotu popodne policija ga je locirala. Krijući se iza nekoliko kleka, pratio kako mu se približavaju i stežu obruč. U jednom trenutku policajci su čuli pucanj, a kad su stigli do njega, nije davao znake života.

Ispalio 11 hitaca

Izvor Novosti iz istrage kaže da je Endin pucao iz "tetejca" za koji je imao dozvolu, da je u domu Šemovića ispalio ukupno 11 hitaca a da su komšije, majku Zinetu A i sina Nezvata A. lakše ranili rikošeti.

- U kući je ispucao jedan okvir, pa stavio drugi. Nakon samoubistva, kod njega je pronađen još jedan napunjeni okvir, što navodi na to da je sa namerom otišao u dom Šemovića kako bi počinio zločin. U njihovoj kući pronađena je još jedna čaura, najverovatnije ostala tu prilikom pucnjave tokom neke proslave - priča izvor ovog lista.

Meštani Rasna kazali su nam da su tokom razgovora sa Endinom Turkovićem čuli da je ljut na bivšu suprugu i njenu porodicu, kao da je u posebno lošim odnosima sa Bekimom. Međutim, rođaci Šemovića kažu da nisu čuli da im je pretio niti su takve stvari prijavljivane policji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruja

    18. januar 2021 | 20:38

    Meni ovo ubija ,nemogu da iskažem koliko mi žao te male dece ,što morate da se ubijate pomisliteli šta će biti posle sa tom malom decom ...Ja ih imam troje pa ako i mora razvod mora šta sada opet će deca imati oba roditelja...

  • Bixy

    19. januar 2021 | 00:02

    Po ko zna koliko ću puta ponoviti da niko nema pravo nikome da oduzme život zbog ljubomore. Razveo si se, živi čoveče svoj život, mlad si, a ne da ubiješ majku svoje dece, dedu i babu, raniš ujaka i na kraju ubiješ sebe. Ništa ga ne opravdava. Ne, čovek vetovatno nije mogao da prihvati činjenicu da mu bivša žena ima partnera, to je zaboga poraz. E jado, jadni, napravi zlo i uništi deci budućnost i ostavi ih bez roditelja kad im najviše trebaju. Zlo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA