Vapaj sestre ubijenog Momčila: Dušu su mi uzeli, ko ih ubija zverski kao da su najgori neprijatelji

Sestra kaže da joj je od Momčilove smrti teže palo način na koji je ubijen

  • 5
Toplica Kostić, Momčilo Simonović, Vukadin Božinović, Bora Kostić

Toplica Kostić Foto: D.K.

"Borina smrt otvorila je i moju ranu, osećala sam se opet kao kad je moj Momčilo ubijen. Otad ne mogu da dođem sebi, šta se to dešava u našem kraju, ko se nameračio na nevine ljude, ne mogu da budem pametna. Ko ih ubija i to tako zverski, kao da su mu najgori neprijatelji a sve to radi pljačke" - ovako govori Svrljižanka Toplica Kostić, sestra Momčila Simonovića (59) koji je novembra 2016. godine svirepo usmrćen u svojoj kući u selu Galibabinac.

Dve godine kasnije, u susednom Merdželatu sekirom je ubijen Vukadin Božinović (93), a i ovaj zločin ostao je nerasvetljen. Crna serija se nastavila 22. decembra prošle godine kada je u Svrljiškom Lalincu pronađen preklan Borislav Kostić (75) za čijim ubicom se takođe traga. Ono što posebno brine organe gonjenja je što su se zločini dogodili u selima koja su međusobno udaljena tek nekoliko kilometara, pa se sumnja da iza svih ubistava stoji isti počinilac ili više njih.

Toplica kaže da joj je od Momčilove smrti teže palo način na koji je ubijen, jer je tučen rukama i nogama i davljen do smrti.

- Mučen je siromah kao najveći zločinac, kroz kakve je muke prošao njegova duša zna... To mi nikako ne daje mira, neki put mi dođe da sebi život oduzmem ali me u životu drži samo ta nada da će njegove ubice biti kad tad kažnjene. Ne prođe dan da ne pozovem svrljišku policiju, išla sam i u Niš, tamo su me ljudi lepo primili i objasnili da rade i dalje na Momčilovom slučaju.

Dušu su mi uzeli, ne mogu da odustanem, samo istinu tražim, da pogledam u oči tog čoveka pre nego što umrem, da vidim kakva je to zver što mom nevinom bratu uze život i to tako svirepo. Zar je novac vredan tolikih života, pa ako su hteli da pljačkaju, što ne uzeše pare a ljude ne ostaviše žive - jadikuje Momčilova sestra.

Ono što je svim žrtvama bilo zajedničko, prema svedočenju njihovih bližnjih, je da su u vreme zločina imali znatne sume novca. Momčilo je bio vredan poljoprivrednik, imao je lepu ušteđevinu, što se u selu znalo. I Vukadin Božinović takođe je bio poznat kao štedljiv čovek, koji je u kući imao dosta gotovine koju je rado pozajmljivao komšijama.

Poslednja žrtva, Borislav Kostić je neposredno pre smrti prodao kuću u Svrljigu, što nije krio a hvalio se i novim autom koji je u tom kraju lako zapadao za oko.

I pored intenzivne istrage, ubistva trojice Svrljižana ostala su nerasvetljena. Za Momčilovu smrt najpre je bila osumnjičena njegova prijateljica Lidija Stejković, koja se teretila za teško ubistvo ali tužilaštvo nije uspelo da dokaže njenu krivicu. Ona je novembra prošle godine pravosnažno osuđena na kaznu zatvora od dve i po godine ali samo zbog neprijavljivanja krivičnog dela i učinioca, jer je sud smatrao da je bila prisutna kada je Momčilo ubijen, zbog krvne mrlje pronađene na njenim farmericama.

U Osnovnom sudu u Nišu nam je potvrđeno da je pokrenut postupak za njeno upućivanje na izdržavanje zatvorske kazne.

-  Presuda Apelacionog suda dostavljena je Osnovnom sudu na izvršenje 4.12.2020. godine, u postupku izvršenja Lidiji Stejković daj je nalog da se javi na izdržavanje kazne zatvora pri čemu rok za javljanje osuđene još uvek nije istekao - navedeno je u saopštenju Osnovnog suda.

Video: Uhapšen 37-godišnjak zbog sumnje da je ubio staricu kod Kostolca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    19. januar 2021 | 15:02

    Pronađite sve narkomane u okrugu i nađite medu njima ubicu.Ove stare i nemoćne a pre svega siromasne ljude neće da pljačkaju ozbiljni kriminalci već samo rastrojeni slabići u krizi koji će za hiljadu ili dve dinara da pocine zlocin....

  • Dana

    19. januar 2021 | 14:43

    Prijateljica bila prisutna nadjena krv na nkenim farmericama ne zna koga je ubio ? Ima li logike ? Osudjena na 2,5 god i jos nije upucena na izdrzavanje kazne ? Sta se ceka ? Sta uopšte radi nase tuzilaštvo ? Raspustite to pošto i ovako ce mo morati da u ovakvim slucajevima pravdu preuzimamo u svoje ruke !

  • BOLE

    19. januar 2021 | 14:45

    Ubijaju narkici jer nemaju love za dozice. Sve ih treba na jedan otok.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA