≫ 

Uhapšen bivši predsednik opštine Nova Varoš: Privedena još jedna osoba, za trećom policija traga

D. P. je imao i pomagača, R. G, izvođača radova i odgovorno lice PD "Quiddita" doo Beograd, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju, za trećom osobom policija traga

  • 3
Hapšenje, uhapšen biznismen, lisice, mito, korupcija Foto ilustracija: Shutterstock

Policijski službenici Odeljenja za borbu protiv korupcije u Užicu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su dve osobe koje se sumnjiče da su malverzacijama u postupku javne nabavke oštetili opštinu Nova Varoš za 6.327.400 dinara.

Policija je uhapsila bivšeg opštinskog funkcionera opštine Nova Varoš D. P. (53) zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu i R. G. (49), izvođača radova i odgovorno lice privrednog društva „Quiddita“ doo Beograd, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju.

Sumnja se da su tokom 2014. i 2015. godine D. P. i bivše odgovorno lice doo "Energija zlatar" iz Nove Varoši, a za kojim policija intenzivno traga, u dogovoru sa R. G, odgovornim licem privrednog društva „Quiddita“, protivzakonito dodelili ugovor ovoj firmi u postupku javne nabavke za opremu za potrebe opštine Nova Varoš.

Kako se sumnja, oni su platili radove koji nisu izvedeni i tako firmi „Quiddita“ pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Inače, ovo je samo jedno u nizu hapšenja u Zlatiborskom okrugu u poslednjih nekoliko meseci, jer su u novembru prošle godine uhapšeni bivši funkcioneri opština Prijepolje i Arilje.

Video: Žrtva i zlostavljač na metar jedno od drugog: Jutka se nije usudio da pogleda Mariju Lukić u oči u tesnom hodniku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fedja

    20. januar 2021 | 11:20

    Svaki dtugi gradski serif je bog rade sta hoce koriste vlast niko ih ne smenjuje sve koriste sto mogu najvise nezakonito.

  • Beograd

    20. januar 2021 | 11:32

    Sta bi sa ,,velikim” imenima kriminala u prvih 15 dana nove godine ?

  • Vuki

    20. januar 2021 | 11:33

    Zašto samo inicijali??? Koje je vere i nacionalnosti, šta se glupirate, dokle će se kriminal sakrivati, jel zbog budućnosti?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA