≫ 

Mladići divljaju za volanom, a onda se desi Zemun i Niš: Traži se pravda za sve žrtve bezumlja

Tri godine zaredom imamo katastrofalne posledice udesa čiji vinovnici su mladi i neiskusni vozači

  • 68
Saobracajne nesrece, poginuli Foto: Facebook/Nenad Nesic, sloga.org.rs, Shutterstock

U tri godine dogodile su se tri katastrofalne saobraćajne nesreće, čiji su vinovnici mladići od 19 do 22 godine, a za koje se sumnja da su vozili, najblaže rečeno - bahato. Nesvesni posledica svog divljanja za volanom, neki momci u Srbiji neretko pritiskaju papučicu gasa, dok im u džepu stoji papirna, privremena, odnosno probna vozačka dozvola ili su tek stekli onu regularnu. I to je postao trend koji često prođe neopaženo, jer se njihove egzibicije završavaju bez posledica.

Mi najčešće okrenemo glavu kada prolete, pomislimo "Dobro je...".

Ali, ne završi se uvek dobro... Ova tri slučaja uzdrmala su Srbiju.

2019. Ernad Bakan: Jeziva smrt na pešačkom prelazu

Dogodilo se: 4. marta 2019.

Status: Čeka se početak suđenja

Optuženi: I. M. (19 godina u trenutku izvršenja)

Ernad Bakan Foto: Instagram

Student Ernad Bakan (20) iz Novog Pazara prelazio je 4. marta 2019. godine Ulicu cara Dušana u Zemunu, na pešačkom prelazu koji se nalazi na uglu sa Nikšićkom ulicom. Jedno vozilo iz suprotnog smera je stalo da ga propusti, ali sledeći korak vodio ga je u smrt - u narednoj traci momak I. M, njegov vršnjak, zaleteo se bez ikakve zadrške i pokosio ga, odbacio i usmrtio. Bakan je preminuo posle dva dana u bolnici. Proces još traje...

Prema informacijama koje su se pojavile nakon nesreće, I. M. je imao probnu vozačku dozvolu.

Usred naseljenog mesta zaleteo se pravo na pešački prelaz, potpuno previdevši da se vozilo do njega već zaustavilo da propusti pešaka.

U samom početku činilo se da se proces sporo vodio, budući da su se dokazne radnje izvodile i više od tri meseca pošto se nesreća dogodila.

Suđenje I. M. je trebalo da počne 1. decembra u beogradskom Trećem osnovnom sudu, ali je bilo odloženo zbog bolesti sudije.

Naša redakcija obratila se Trećem osnovnom sudu sa zahtevom da nam daju nove informacije o ovom slučaju, a odgovor po broju predmeta koji smo im dostavili još čekamo.

Nažalost, porodici Bakan nikakva presuda neće vratiti sina i brata... Zbog trenutka sulude vožnje izgubljen je jedan mladi život.

2020. Bojan Perać: Lanac nesrećnih okolnosti koji je pokrenuo suludi potez

Dogodilo se: 12. februara 2020.

Status: Nepravosnažno osuđen

Optuženi: A. R. (22 godine u trenutku izvršenja)

Bojan Perać Foto: Facebook/Nenad Nesic

Kobnog jutra Bojan Perać (31) vozač GSP koji se na liniji 15 tek uključivao u saobraćaj, stradao je nedaleko od svoje kuće u Zemunu.

Nesreću je izazvao A. R. (22) koji je iz bočne i sporedne Tršćanske ulice uleteo na glavnu Cara Dušana i svom silinom udario u autobus. To je, međutim, bio drugi autobus na liniji 45, koji je od jačine udarca skrenuo na suprotnu stranu kolovoza i udario pravo u GSP-ov autobus na liniji 15.

Nesrećnom vozaču GSP, Bojanu Peraću, nije bilo spasa, a povređene su još dve osobe.

A. R. se sada nalazi na slobodi i čeka da presuda koju je dobio postane pravosnažna.

On je 2. novembra 2020. godine u Višem Sudu u Beogradu osuđen na jedinstvenu kaznu od 3 godine i 2 meseca zatvora za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i držanje narkotika. Za prvo delo dobio je 2 godine i šest meseci zatvora, a za drugo tri meseca.

Međutim, A. R. je već bio osuđen zbog nezakonitog držanja pištolja i izdržavao je kaznu kućnog zatvora. S obzirom da je izlaskom na ulicu prekršio kaznu, u jedinstvenu kaznu uračunato je i tih 6 meseci zatvora.

Test je pokazao da je A. R. u trenutku nesreće u krvi imao marihuanu, a na uviđaju je u njegovom "pežou" pronađena i jedna kesica istog narkotika.

A. R. je imao privremenu vozačku dozvolu.

2021. Neviđeno košenje pešaka na trotoaru u Nišu

Dogodilo se: 4. januara 2020.

Status: Tužilaštvo priprema optužnicu

Osumnjičeni: N. S. (19)

Dejan Ilić, poginuo u Nišu Dejan Ilić, Foto: sloga.org.rs
Saobraćajna nesreća u Nišu A. P. Foto: D.K. , Privatna arhiva

Nesreća koja je potresla celu Srbiju dogodila se u Nišu, na Bulevaru Medijana.

Beograđanin N. S. izleteo je sa kolovoza na trotoar, i to najverovatnije zbog velike brzine, pa potom pokosio dvoje ljudi, najpre dečaka A. P. (12), koji je preleteo preko visoke žičane ograde niškog Vodovoda, a potom i Dejana Ilića (48).

Dečak je odmah bio mrtav, a muškarac je ubrzo podlegao povredama.

N. S. nije imao probnu vozačku dozvolu.

Njemu je 6. januara Osnovno javno tužilaštvo odredilo pritvor.

Tužilaštvo je podnelo zahtev za sprovođenje istrage tokom koje se prikupljaju dokazi. Na osnovu tih dokaza očekuje se podizanje optužnice.

Na teret mu se stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena maksimalna kazna od osam godina.

Video: Poznat po bahatoj vožnji: Suludo vozio u rikverc ulicama Beograda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrmot

    21. januar 2021 | 20:12

    Postoji snimak "ubistva" studenta iz Novog Pazara, sta je vise potrebno a decko koji ga je ubio je i dalje na slobodi, proces nije ni poceo???? Ko ga stiti,sramotaaaa!!!!

  • Jare

    21. januar 2021 | 20:15

    Hoce li neko da istrazi kako ubica iz Nisa nije imao probnu vec normalnu vozacku? I onaj ko mu je to omogucio na robiju da ide!

  • Bojan

    21. januar 2021 | 20:28

    Strasno,kakva nam je drzava i pravosudje tako i rade.Ovaj u Nis ubio dvoje od kojih je jedno dete 12 godina i maksimalna kazna 8 god.SRAMOTAAA!!!!!!!Uzmes lepo osudis ga za ubistvo iz nehata posaljes na dozivotnu robiju i zavrsena prica.I tako svakog ko u saobracaju (ne daj boze) usmrti nekoga.a o oduzimanju dozvole da i ne pominjem.takvima trajno da se oduzme.kad bi bilo glasanje da se uvede takav zakon prvi bih ga potpisao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA