≫ 

Advokat otkrio zbog koje glumice je odbio Miku: "U zatvoru sam mu rekao da ne mogu da ga branim"

- Video sam se sa Mikom, ali naša tema razgovora nije bila da li je stvarno kriv, već saslušanje kod javnog tuzioca. Drugi put sam ga posetio u zatvoru da mu objasnim zašto sam istupio iz slučaja - kaže advokat Nemanja Jolović

  • 7
Miroslav Mika Aleksić

Miroslav Mika Aleksić / Printskrin: Youtube/Agape - Aleksandar Gajšek

Advokat Nemanja Jolović koji je otkazao punomoćje vlasniku škole glume Miroslavu MIki Aleksiću, optuženom za silovanje i nedozvoljene polne radnje, rekao je danas da je to učinio zbog sukoba interesa. On je  gostujući na televiziji K1 rekao da je glumica Iva Ilinčić, koja je takođe podnela prijavu protiv reditelja, ćerka njegovog bliskog prijatelja, i da zbog sukoba interesa nije mogao da ga brani.

- Kad sam prihvatio zastupanje nisam znao ko su oštećena lica, osim za jedno. Aleksićeva supruga me je zvala da ga zastupam. Njih inače poznajem dugo, preko 30 godina. Prihvatio sam, jer je to dužnost advokata, osim ako ne postoje razlozi za isključenje, jer u krivičnom postupku ne možete odbiti odbranu ni zbog ličnih osobina okrivljenog, niti zbog težine krivičnog dela, niti zbog gneva javnosti izazvane tim delom. Advokat mora da brani svakoga. Advokat ne brani on delo, već brani okrivljenog, pokušava da mu pomogne maksimalno da se ne dese neke povrede u njegovom postupku na njegovu štetu - objasnio je Jolović.

Kako je istakao, sa Aleksićem, osumnjičenim za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad učenicama njegove škole glume, video se dva puta, prenosi Blic. Na drugom sastanku saopštio mu je da ne može da ga brani.

- Video sam se sa Mikom, ali naša tema razgovora nije bila da li je stvarno kriv, već saslušanje kod javnog tuzioca. Drugi put sam ga posetio u zatvoru da mu objasnim zašto sam istupio iz slučaja. Razlog je to što je jedna od oštećenih, Iva Ilinčić, ćerka mog bliskog prijatelja. Iz tog razloga mi je dužnost da upozorim klijenta da ta činjenica predstavlja smetnju da ispravno radim na slučaju - istakao je advokat.

Kako je naveo Jolović, Aleksić je to razumeo.

- On je čak rekao da mu ne smeta da obezbedim zamenu za taj deo priče, ali ja smatram da to ne bi bila celovita odbrana i mislim da je poštenije za Aleksića da ima nekog drugog ko će kvalitetno štititi njegova prava - dodao je on.

Našao zamenu za Jolovića

 

Kako je ispričao, nakon toga ga je Aleksićeva supruga Biljana obavestila da su našli drugog advokata i da danas počinju saslušanja. On je dodao da će javnost biti isključena iz ovog slučaja.

- Javnost će biti isključena u ovom slučaju. Zbog zaštite morala oštećenih i to će ići kroz odgovarajuća saopštenja. Suđenju će moći da prisustvuju samo tužilac, branilac i punomoćnik oštećenih - objasnio je Jolović.

Video: Milena Radulović stigla u Palatu pravde, danas daje izjavu o Miroslavu Miki Aleksiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Немања

    20. januar 2021 | 14:49

    Као Православац, Србин, ја сам за то да се врати Душанов законик, да се вратимо правим вредностима а за недела да се кажњава како доликује, а не увезли смо демократију са запада и постали нажалост изопачена нација. Шта смо урадили од наше Србије, прелепе земље, храбрих и честитих предака....

  • Oldtajmer

    20. januar 2021 | 15:02

    Advokatska profesija po difoltu treba da služi pravičnom sprovođenju procesa suđenja dok je u praksi to sasvim drugačije. U 90% slučajeva advokati se trude da NEGIRANJU DELA u korist klijenta. Znamo i za slučajeve gde su advokati bili u sprezi sa izvršiocimma krivičnih dela. To je profesija gde je moral nepoznata kategorija.

  • Mia

    20. januar 2021 | 15:04

    Pa digni glavu sta si je spustila ja bih dostojanstveno gledala u nebo ...sta krijes Ako ds rekla to sto si rekla stani iza toga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA