≫ 

Svedočenje supruge optuženog za ubistvo u Beverli Hilsu: "Darko nije imao razloga da ubije Miloša"

Kristina Nedeljković nije iskoristila zakonsko pravo da uskrati svedočenje s obzirom na to da je supruga optuženog, ali je odbila da odgovori na neka od pitanja koje joj je postavio advokat Saša Knežević

  • 1
Nis, hronika, ubistvo, Milos R Miloš Radojković, Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Telegraf

Svedočenjem Kristine Nedeljković danas je pred Višim sudom u Nišu nastavljeno suđenje njenom suprugu Darku Mitiću (34), optuženom da je 20. novembra 2019. godine ubio Miloša Radojkovića (25). Prema navodima tužilaštva, Darko je Miloša sačekao ispred njegove kuće u niškom naselju Beverli Hils i ispalio u njega 12 hitaca od kojih ga je pogodilo 10. Motiv zločina, kako tvrdi tužilaštvo, je bezobzirna osveta jer mu je Radojković nekoliko meseci pre ubistva zapalio vozilo i to na dan svadbe, pa se Mitić tereti za teško ubistvo za koje je zaprećena maksimalna kazna predviđena Krivičnim zakonom.

Kristina nije iskoristila zakonsko pravo da uskrati svedočenje s obzirom na to da je supruga optuženog, ali je odbila da odgovori na neka od pitanja koje joj je postavio punomoćnik Radojkovićeve udovice, advokat Saša Knežević. Tvrdila je da Darko nije imao razloga da ubije Miloša, jer kako je isticala, ni ona ni njen suprug nisu verovali da im je on zapalio automobil.

- Bili smo u dobrim odnosima, čak i posle paljevine vozila bila sam prisutna kada je moj suprug pozvao telefonom Miloševu suprugu Miljanu i pitao je šta se to desilo. Nije verovao da je on to učinio ni kada je Miloš uhapšen. Bili smo u super odnosima i do tog događaja i posle toga, viđali smo se na zajedničkim druženjima – rekla je Kristina.

Međutim, kada joj je Knežević predočio iskaz u tužilaštvu u kojem je navela da je još februara 2018. godine rekla Darku da bi trebalo da se distanciraju od Miloša, priznala je da je to istina ali je to objasnila činjenicom da je Radojković bio neveran supruzi, što je ona osuđivala i bojala se da bi Darko mogao krenuti njegovim stopama, pa ga više nije želela u svom društvu.

Tužilaštvo je od Kristine zahtevalo da objasni zbog čega je u njenom telefonu pronađeno mnogo skrinšotova Miljaninih objava na Instagramu, na čemu optužba zasniva tvrdnju da je Miloš na taj način praćen pre ubistva.

Komunikacija sa suprugom samo preko Fejstajma

- Miljana mi je bila uzor kao domaćica, stavljala je fotografije hrane i začina koji su me zanimali, pa sam to želela da imam. Neke njihove fotografije sam pokazivala drugaricama, ne vidim šta je tu problematično. Da sam htela nešto da sakrijem, mogla sam da telefon vratim na fabrička podešavanja jer mi ga je policija oduzela tek dva dana posle Miloševog ubistva – isticala je Kristina.

Međutim, kada je Knežević upitao da objasni zbog čega je sa svojim suprugom iako oboje imaju mobilne telefone, komunicirala samo preko aplikacije Fejstajm, a ukoliko Darko ne bi imao interneta, zvao bi je sa tuđeg telefona, Kristina je iskoristila zakonsko pravo i uskratila odgovor.

Danas je saslušan i Milan Jovanović, suvlasnik firme koju drži Darkova supruga na okolnosti Darkovog ponašanja neposredno pre, u vreme i posle Miloševog ubistva.

- Nisam primetio ništa neuobičajeno u njegovom ponašanju, nije bio uznemiren... Tog dana kada se desilo ubistvo nisam ga sreo, ali sam ga video par dana pre, sve je delovalo normalno – kazao je Jovanović.

Biološki tragovi na čaurama ključni dokaz

Ključni dokaz protiv Mitića su biološki tragovi na čaurama ispaljenih iz pištolja „CZ“ 99 korišćenog za ubistvo, a koji je nelegalno posedovao, zbog čega se osim za teško ubistvo tereti i za nedozvoljeno držanje oružja.

Sudija Višeg suda u Nišu Mirko Drašković sledeći glavni pretres je zakazao za 5. mart kada će biti saslušana Miloševa udovica Miljana Ivanović i policijski službenik Igor Stupar.

Video: Kamere snimile ubistvo Srbina: Mladići Milanu prevrnuli džepove pa ga likvidirali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA