≫ 

Četiri sata saslušanja glumice Ive o slučaju Aleksić: Otac izašao ranije, ovo su izjave advokata

Glumac Mika Aleksić uhapšen je zbog sumnje da je silovao i seksualno napastvovao svojih šest učenica

  • 95

Nakon jučerašnjeg davanja iskaza oštećene Milene Radulović, danas je u Višem tužilaštvu saslušana i glumica Iva Ilinčić, koja je takođe podnela prijavu protiv Mike Aleksića.

Ona je u Palatu pravde ušla u pratnji advokata jutros u 9 sati, a jedan od njih je i njen otac.

Izašla je oko 13.20, što znači da je u zgadi provela više od četiri sata. Ona nakon saslušanja nije davala izjave, ali su njeni advokati rekli da je glumica do detalja opisala sve što je doživela od strane profesora glume Miroslava Mike Aleksića.

- Iva je do detalja opisala sve kroz šta je prolazila tih godina, bilo joj je teško da se priseća. Tražili su joj da ispriča sve čega se seća i to je bio najteži deo saslušanja. Mislimo da je veoma važno što je još u ovoj fazi postupka njen iskaz uzet i fiksiran, što na dalje predstavlja dokaz da se po tome postupa - rekao je advokat i dodao da je Srđan Ilinčić, Ivin otac "sve to prepustio njima".

Iva Ilinčić

Izlazak iz Palate pravde, Foto:Nikola Tomić

Zašto nije davala izjave za medije

 

Iva se nije obratila medijima nego je sa ocem Srđanom Ilinčićem otišla odmah kući.

Njen zastupnik advokat Jugoslav Tintor rekao je za "Novosti" da nije zgodno da daje odmah izjavu posle isrpljujućeg saslušanja i da će ona i Milena naći trenutak kada će se obratiti medijima.

- Nije joj lako da prolazi ponovo prolazi kroz sve to što je doživela i taj teret joj nije lak ni da ga nosi ni da o njemu priča - rekao je Tintor.

Njen otac je ranije otkrio da nije želeo da ostane u sudnici.

- Po želji moje ćerke napustio sam sudnicu, kako bi se ona osećala komfornije dok daje izjavu - rekao je za "Blic" advokat Srđan Ilinčić, otac mlade glumice Ive Ilinčić.

Srđan Ilinčić rekao je da je on u ovom slučaju i njen otac i advokat. Međutim, kako je sam rekao "danas je ipak malo više otac" i zbog toga je, na želju ćerke Ive, napustio sudnicu dok ona daje izjavu.

U Palati pravde bio je i Aleksićev branilac Zoran Jakovljević.

- Kad budete čuli šta odbrana ima da kaže, onda izvodite vaše zaključke. Nemojte vi suditi pre svakog suđenja - poručio je novinarima.

Jakovljević je, nakon tri i po sata ispitivanja, nešto pre 13 sati, preneo novinarima koji čekaju ispred Palate pravde da očekuje da će saslušanje glumice potrajati još oko sat i po.

Advokat Tintor je prokomentarisao i navode pojedinih medija da je teško prikupiti dokaze u ovom slučaju i pitanje da li će se presuda donositi samo na osnovu iskaza oštećenih devojaka.

- S obzirom da se tek saslušavaju naše klijentkinje mi nemamo pravo i zapravo još ne znamo šta se nalazi u spisima predmeta. Nakon saslušanja imaćemo mogućnost da kopiramo spise. Vrlo često se govori 'šta ako je samo iskaz', ali pogledajte u postupcima drugim koji su decenijama unazad suđeni, u kojima su korišćeni samo iskazi i da li su suđeni i da li su presuđeni. Ja koliko se sećam jesu - ukazao je jedna od punomoćnika glumica.

Juče saslušana Milena Radulović

 

Današnjim saslušanjem Ive Ilinčić nastavlja se istraga protiv glumca Miroslava Mike Aleksića, optuženog za seksualno uznemiravanje i silovanje.

Podsećamo, jučerašnje saslušanje glumice Milene Radulović u Palati pravde u Beogradu trajalo je oko 5 sati.

Glumac Mika Aleksić uhapšen je zbog sumnje da je silovao i seksualno napastvovao svojih šest učenica, ali još čak 20 devojaka je podnelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve.

Za sada se od njih samo uzimaju izjave, koje će takođe biti prosleđene Višem javnom tužilaštvu.

Da li će se istraga protiv glumca proširiti, odlučiće upravo ovo tužilaštvo.

Inače, sam Aleksić saslušan je 18. januara pred Višim javnim tužilaštvom, a tom prilikom je negirao optužbe da je napastvovao glumicu Milenu Radulović, kao i ostale učenice u svojoj školi.

Advokat Nemanja Jolović otkazao je punomoćje Aleksiću, iz razloga lične prirode.

- Otkazao sam punomoćje zbog sukoba interesa. Saznao sam da sam u ličnim i poslovnim odnosima sa jednim od roditelja oštećenih u ovom predmetu i zbog toga ne mogu da zastupam Aleksića - rekao je Jolović.

Milena Radulović je prva javno progovorila o silovanju, optuživši Aleksića da se sve to desilo kada je imala 17 godina.

Advokat Milene Radulović: Istraga se nastavlja, ako ima još devojaka biće proširena

 

Nakon saslušanja Milene Radulović njen advokat Denis Bećirović kazao je da istraga nije otvorena za javnost i da je tužilac doneo naredbu da se nikakve informacije iz predmeta ne šire. On je još juče potvrdio da će se istraga nastaviti saslušavanjem glumice Ive Ilinčić i da pretpostavlja da će se sledeće nedelje nastaviti sa saslušanjem svedoka i oštećenih.

Upitan da li zna za nove prijave protiv Aleksića, Bećirović je kazao da nema takve informacije, ali da je čuo da se još oštećenih javlja policiji.

- Ako je to zaista tačno biće proširenja istrage - rekao je Bećirović.

Precizirao je da advokatski tim Radulovića zastupa još tri devojke.

Na pitanje kako je Milena podnela današnje saslušanje, Bećirović kaže teško i u momentima "zaista jako teško".

Video: Milena Radulović je juče dala izjavu o Miroslavu Miki Aleksiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ameba

    21. januar 2021 | 11:24

    hiljade dece iz porodica najbogatijih i najuticajnih ljudi Srbije i niko od njih nista godinama nije znao, svi sve saznali pre 3 dana? Ovde se radi o sistemskom zapostavljanju sopstvene dece od strane roditelja ili namernom dogovornom precutkivanju zarad vise cilja tj. uspeha u buducoj karijeri ukoliko su navodi glumica tacni.

  • Hmm

    21. januar 2021 | 10:14

    Ako je ovo istina, treba da bude osudjen. Samo mi nije jasno da neko sa 17 godina ne moze da razluci da li treba da se skine pred uciteljem ili ne, da li treba da je pipka ili ne??? Nije on njih odmah napastvovao, on je njih prevario i iskoristio. Kako to da nisu deca pricala medjusobno sta se desava u toj prostoriji a bili su tako vezani. I ti sto se sada javljaju da sta im je radio a imaju 30.godina muka mi je od njih. Oni su isto odgovorni, jer im je posao vazniji.

  • Alexis

    21. januar 2021 | 12:29

    Muka mi je od komentara sta su do sada cutale, upravo zbog vas sa takvim razmisljanjem jer i da su odmah progovorile, nazalost, vi biste nasli nesto drugo, zbog te osude okoline se izmedju ostalog i cuti toliko. Uostalom ko vas tera da verujete, molite Boga da se i sami ne uverite sto se o tome cuti. Nazalost, sit gladnom ne veruje. Ja sada iz svoje persektive mogu da kazem odmah bi otrcala u policiju, a da li bi, rec je o uticajnom coveku, mozda bih razmisljala i ubice ga mog otac, brat.. bolje da cutim. Svi su pametni na tudjoj muci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA