Istraga protiv dvojice optuženih za silovanje mladića u Beloj Crkvi: Niko nije čuo jauke od muzike

Sprovodi se istraga protiv Nikole M. (21) iz okoline Pančeva i Milana N. (21) iz Bele Crkve zbog sumnje da su krajem septembra u Beloj Crkvi silovali mladića (19),

  • 1
napad na policajca inspektor napadnut  Novi sad šrafciger

Ilustracija, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Višem javnom tužilaštvu u Pančevu sprovodi se istraga protiv Nikole M. (21) iz okoline Pančeva i Milana N. (21) iz Bele Crkve zbog sumnje da su krajem septembra u Beloj Crkvi silovali mladića (19), naneli mu teške povrede i oteli mu telefon, piše Blic.

Kako se saznaje, u dosadašnjem toku istrage saslušani su osumnjičeni, obavljeno je neuropsihijatrijsko i psihološko veštačenje osumnjičenih i oštećenog koji je potom ispitan u tužilaštvu i obavljeno je sudsko-medicinsko veštačenje povreda. U naprednom periodu, kako je zakazano, ispitaće se i svedoci.

Nikoli i Milanu se, podsećanja radi, na teret stavlja da su 28. septembra oko 21 sat u Beloj Crkvi silom i pretnjom prinudili 19-godišnjaka na polne odnose. Silom su mu oduzeli mobili telefon u nameri da ga prisvoje i naneli su mu teške telesne povrede.

Trojica muškaraca su kobne večeri zajedno boravila u jednom parku da bi druženje nastavili u kući jednog od njih u Beloj Crkvi. Zatim je, kako se sumnja, Nikola u pijanom stanju nasrnuo na mladića. Niko od komšija koji žive u istom dvorištu navodno nije čuo jauke i zapomaganje žrtve zbog glasne muzike, a za slučaj se saznalo kada se mladić javio lekaru.

Obojica i dalje u pritvoru

 

I Nikola i Milan su i dalje u pritvoru jer postoje okolnosti koje ukazuju da bi, boravkom na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, kao i zbog činjenica da im na teret stavljaju krivična dela za koja je zapraćena kazna zatvora preko 10 godina. Pored toga, i sam način izvršenja dela je doveo do uznemirenja javnosti.

Bliski rođak Milana N. (21) pre samo tri godine je iz čiste obesti ubio svog sugrađanina, a zatim pokušao da siluje njegovu prijateljicu, pisali su tada beogradski mediji. Milanov rođak Ivan N. je došao u kuću Jona Mezinke, zatražio cigaretu, a kada je ovaj odbio da mu da, nasmrt ga je izbo. Zatim je njegovu prijateljicu, koja se slučajno zatekla u kući, pokušao da siluje, ali je pokušala da ga pobegne i pozove policiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA