≫ 

Advokat na koga je pucano u Resavskoj: "Nemam ideju zašto bi neko pucao na mene"

Prilikom pucnjave u nogu ranjen telohranitelj, nije u životnoj opasnosti

  • 17
pucnjava, Resavska

Printscreen RTS

Beogradski advokat Marko Vujošević (40) koji je danas napadnut po treći put u zadnjih godinu dana, kaže da ne može ni da nasluti zbog čega je meta napada, ovog puta vatrenim oružjem. Vujošević je u javnosti dovođen u vezu sa poslom vezanim za kol centre koji su bili uključeni u prevaru tešku preko 200 miliona evra, piše Blic.

Danas oko 10 časova na advokata je pucano ispred njegove kancelarije u Resavskoj ulici u Beogradu. Po rečima očevidaca ispaljeno je pet metaka. Ranjen je Stefan Š. (28), koji je bio u društvu sa advokatom Vujoševićem, a koji je, prema nezvaničnim informacijama, njegov telohranitelj. Advokat je u napadu ostao nepovređen, a Stefan Š. je ranjen u predelu nogu. Nakon pucnjave prebačen je na Kliniku za ortopediju i nije životno ugrožen.

- Nikakvu predstavu nemam ko bi pucao na mene. Nemam ideju i ne mogu ni da naslutim. Jeste mi čudno što je pucano, ali nema ničeg da sam uradio da bih bio meta napada - kaže advokat Vujošević.

Ovaj advokat poslednji put u javnosti dovođen je u vezu sa poslom vezanim za kol centre koje je vodio Izraelac, a preko kojih je sprovedena prevara teška preko 200 miliona evra, piše Blic. Radnici u kol centru su nalazili žrtve širom Evrope koje su navlačili da ulažu novac u nepostojeću online trgovinu stranim valutama. Ova neverovatna prevara otkrivena je nakon što ju je razotkrio i policiji prijavio Beograđanin Aleksandar Ignjatović.

On je sve prijavio i nemačkim istražnim organima i trebalo je da bude svedok u ovom slučaju, međutim 11. februara 2020. godine pronađen je mrtav u hotelskoj sobi. Uzrok smrti zvanično je bio da mu je stalo srce. Imao je svega 34 godine.

Ignjatović je pronađen mrtav nekoliko meseci pre nego što je trebalo da bude glavni svedok na suđenju Izraelcu Galu Baraku, organizatoru ove kriminalne grupe.

Kako je funkcionisala prevara?

 

Izrael je 2017. godine usvojio rigorozne zakone kako bi sprečio prevarantske firme da oštećuju investitore širom sveta. Tada se Gal Barak seli iz Izraela i ulazi na Balkan. Prve firme otvara u Bugarskoj, a zatim u Srbiji. Septembra 2017. godine u Beogradu otvara firmu Cactus Marketing, a kol centar je smešten na četvrtom spratu jednog beogradskog hotela. Prvog dana juna 2018. godine, svi srpski radnici napuštaju E&G u Sofiji i vraćaju se u Beograd gde Gal Barak otvara novu firmu Maj Markets, koja je bila smeštena na Novom Beogradu.

Pravne poslove Gala Baraka i Uvea Lenhofa u Beogradu vodili su upravo advokat Marko Vujošević i njegov prijatelj Lazar Hopl. Vujošević je tada pristao da govori za “Birn”, koji je i otkrio aferu.

Vujošević, koji inače posluje u Beogradu i Crnoj Gori, tada je o svojoj umešanosti u taj posao "težak oko 200 miliona evra", rekao:

- Pitao sam ih čime se bave, oni su mi objasnili, ali kao da sada vi meni da kažete bavim se raketnom tehnologijom. To je meni toliko strano bilo, nikada pre nisam čuo o binarnim opcijama i foreksu - rekao je Vujošević.

U austrijskoj optužnici vezanoj za ovaj slučaj se navodi da je firma GPS iz Podgorice, čiji je jedan od osnivača Vujošević, a za potrebe Gala Baraka prala nelegalno stečen novac. Vujošević je tada negirao te tvrdnje.

- Firmu sam otvorio u ime Gala Baraka i Uvea Lenhofa.To je ono što ja radim u 99 odsto slučajeva kada klijent ne želi da se eksponira – advokati osnivaju firme na svoje ime - kaže Vujošević dodajući da je firma za godinu dana prihodovala 23 miliona evra.

Marko Vujošević rekao je pre nekoliko meseci da su posle prekida posla sa kol centrima i hapšenja osnivača, počele da pristižu brojne žalbe kljenata koji su tražili povraćaj novca.

U izjavi za "Blic" Vujošević kaže da ne može pucnjavu u Resavskoj ulici da poveže sa tim poslom.

- Suviše je vremena prošlo od te operacije i mog zastupanja. Verujem da niko ne bi čekao tri godine da bi sada nešto organizovao. Ali ja i nemam nikakvu odgovornost za taj posao. Primio sam sve honorare osim poslednjeg - ističe Vujošević za "Blic".

Vujošević razlog za pokušaj njegovog ubistva ne nalazi ni u trenutnim poslovima koje ima.

- Nemam nikog od klijenata tog kalibra i obima i nikad se nisam bavio krivicom. Zastupam razne ljude i firme. Nemam ideju zašto bi neko pucao na mene... Ja simpatišem Trampa, sada je došao Bajden, možda zbog toga... Ja nemam nijednog neprijatelja - rekao je on.

Napadan tri puta

 

Advokat Marko Vujošević, kako i sam kaže, napadan je do sada tri puta. Prošlog januara prva vest je bila da je grupa mladića upala u njegov stan i pretukla ga. Potom je on negirao da je pretučen u stanu već da je lakše povređen u čarki oko parkinga.

– Parkirao sam auto, krenuo i nakon 20 metara metara se okrenuo jer sam zaboravio da zaključam. Tada sam video mladića kako se krije oko mojih kola. Vratio sam se i pitao ga u čemu je problem. Tada je došlo do koškanja – rekao je tada advokat.

Pre nekoliko meseci zgrade u blizini Vujoševićeve advokatske kancelarije bile su izlepljene plakatima sa uvrdljivim porukama upućenim advokatu.

Pucnjava usred dana

 

Nepoznati napadač danas je usred dana, u 10 sati jutros u Resavskoj ulici, zapucao na Vujoševića i Stefana Š. Njih dvojica su ušli u zgradu u kojoj Vujošević ima kancelariju i čekali su lift kada im je s leđa prišao napadač u teget jakni i zapucao na njih!

U pucnjavi je u noge pogođen Stefan Š. dok je advokat ostao nepovređen. Kako se kraj zgrade u kojoj je došlo do pucnjava nalazi više lokala postoje brojni svedoci koji su čuli hice i videli napadača kako beži Resavskom ka crkvi Svetog Marka.

Policija je ubrzo stigla na lice mesta, u zgradi su bili brojni tragovi krvi.

Video: Hapšenje vozača poršea koji je pucao na Voždovcu: Kod njega pronađena značka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 10

    22. januar 2021 | 09:04

    Pa zasto ce ti onda telohranitelj 🤔

  • Kale

    22. januar 2021 | 08:38

    Ovaj bi bio dobar političar, nije obavešten da se nekom zamerio hahhahahhah

  • Aleksa

    22. januar 2021 | 08:12

    Koliko ima advokata u Beogradu i Srbiji, pa niko ih nije popreko pogledao, a na tebe napadaju tri puta i uz to vodiš telohranitelja i ti nemaš poima zašto?!? Mislim da si nekome uzeo hleb ispred nosa u prodavnici pa te zato proganja. Da si pošten niko te ne bi dirao, ovako pametan si čovek pa zapitaj sebe da li je mirisanje cveća odozdo vredno toga u šta si se upleo, jer kome god da si se zamerio ne verujem da će dići ruke dok ne uradi to što je naumio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA