12 godina zatvora zbog nešto više od 58 kg narkotika, jedan uhvaćen u Beogradu pre dve godine

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na sedam godina zatvora Duraku Afrima, a istom presudom Branko Stojsavljević je osuđen na kaznu zatvora od pet godina

  • 2
Sudjenje, sud , sudski cekic, pravda, sudija

Foto: Shutterstock

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na sedam godina zatvora Duraku Afrima koji je pre dve godine uhvaćen u srpskoj prestonici sa više od 58 kilograma marihuane, namenjene daljoj prodaji.

Njemu je odlukom suda izrečena mera bezbednosti oduzimanja pomenute marihuane u tačnoj količini od 58.842,87 grama, precizira se u presudi, kojom je potvrđena prvostepena odluka Višeg suda u Beogradu, prenosi Indeksonline.

Istom presudom Branko Stojsavljević je zbog dilovanja narkotika i nedozvoljenog držanja dva pištolja sa municijom osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od pet godina i novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Oduzeto mu je 457,34 grama marihuane, amfetamin u smeši sa kofeinom ukupne mase 378,51 grama, zatim 2.8 grama kokaina, 289,95 grama kreatinina – smeše za uvećanje opojne droge, digitalna vagica, elektronski mikser, presa za vakumiranje i pomeut pištolji i municija, navodi se u presudi koja je danas objavljena.

Stojsavljević je oslobođen od optužbe da je napao službeno lice tokom dužnosti.

Jovica Janićijević je zbog neovlašćenog držanja droge dobio uslovnu osudu od šest meseci zatvora sa rokom provere od dve godine, a oduzeta mu je jedna PVC kesica u kojoj se nalazilo amfetamin, u smeši sa kofeinom i kreatinom, neto mase 0,78 grama. Takođe, potvrđena je oslobađajuća presuda Bejti Perparimu i Hokshi Enkeledu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ENA

    22. januar 2021 | 17:16

    Kod nas su vece kazne za narkotike nego za ubistvo coveka.Toliko o tome koliko je vredam ljudski zivot,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA