≫ 

Mladić ubo muškarca u Sjenici, grad ga podržava: Tvrde da se iza svega krije seksualno uznemiravanje

On je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju

  • 9
Sjenica, protest, Atif Džigal Sjenica / Printskrin: YT/Sandžak media

Nakon slučaja gde je Atif Džigal (27) iz Sjenice u jednoj trgovinskoj radnji u Sjenici zadao ubod nožem u predelu stomaka svom sugrađaninu (47), stanovnici ovog grada organizovali su mirni protest podrške za mladića. Pojedini tvrde da je mladić time "branio čast svoje porodice", jer je stariji muškarac seksualno uznemiravao njegovu maloletnu sestru.

Kako je Dženeta Biševac, koja je govorila na protestu, cilj okupljanja bio je pružanje podrške žrtvama polnog nasilja i osnaživanje žena da glasno govore o nasilju koje trpe, piše SANA.

- Mi smo ovdje da podignemo svoj glas protiv zla jer šutnja o zlu je podrška istom. Nećemo šutjeti već ohrabrujemo sve one koje su žrtve bilo kog oblika nasilja da slobodno progovore o tome, mi ćemo biti njihova podrška. Tražimo da lokalna vlast na osnovu potpisa građana koji su podržali da se stane na put nasilnicima, upute dopis ogranima pravosuđa a posebno Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, da imaju u vidu činjenicu da je dostojanstvo porodice Džigal, brata našeg Atifa, porušeno nasilnim postupanjem prema njegovoj sestri - istakla Dženeta Biševac.

Veliki broj građana podržao je protest.

- Žrtvama ovakva podrška znači, ali u isto vrijeme možda bi trebalo i malo izvršiti pritisak na one kod kojih bi žrtve trebale da se jave, možda to nije popularna metoda, ali nažalost dovedeni smo u situaciju da su mnoge institucije uspavane i ovo je možda način da ih probudimo.

- Mislim da je krajnje vrijeme da zaustavimo manijake i pedofile koji godinama to već rade i koji nemaju više apsolutno nikakvu granicu i mislim da smo svi mi Atif.

- Ja lično znam više primjera što se tiče mojih bivših djevojaka i rodica koje je on uznemiravao, pisao im i jednostavno pozivao na to što on radi i mislim da je vrijeme da se tome stane na put. Žao mi je što je moj brat Atif pokrenuo to na takav način, ali neko je morao - poručili građani Sjenice.

Učesnici protesta krenuli su od trga Svetozara Markovića, preko gradskog šetališta do Osnovnog suda u Sjenici, gde se prisutnima obratio predsednik tog suda, dajući im potpis podrške.

Potpis podrške dalo je preko 500 građana Sjenice.

Krivično delo ubistvo u pokušaju

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su A. Dž. (27) iz Sjenice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.

Sumnja se da je on u jednoj trgovinskoj radnji u Sjenici zadao ubod nožem u predelu stomaka četrdesetosmogodišnjem sugrađaninu i povredio ga, saopštila je Policijska uprava Novi Pazar, prenosi Tanjug.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi A. Dž, pronađen je nož koji je koristio prilikom izvršenja krivičnog dela.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

Video: Izjava oca ranjenog mladića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • johny

    23. januar 2021 | 09:59

    Bez obzira sto je nanosenje povreda drugom licu krivicno delo dajem punu podrsku ovom mladicu i ja bih tako postupio

  • Nikola

    23. januar 2021 | 10:17

    Bravo za maloletnu sestru!!! Kako je ona odmah shvatila o čemu se radi, kako njoj "matori konj" nije bio autoritet, kako je ona odmah sve ispričala svojoj porodici, bratu ili kome već... Time je skrenula pažnju na problem, obeležila manijaka za čitav život i sprečila sve kasnije posledice po nju. Bravo i za brata, pravda za njega...

  • P

    23. januar 2021 | 11:14

    Bravo za brata,kastracija za gospodina!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA