Detalji naručenog ubistva: Milivoje dao deo novca za likvidaciju bivše žene, egzekutor oklevao

On je angažovao jednog Šapčanina da ubije Zoricu, za šta je bio spreman da plati 5.000 evra

  • 5
Hapsenje, biznismen, korupcija, lisice

Foto: Shutterstock

Milivoje M. (63), koga je šabačka policija juče uhapsila zbog sumnje da je naručio lividaciju bivše supruge Zorice J. (41) danas se, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu, branio ćutanjem, saznaje Telegraf.rs.

Njega tužilac tereti za krivično delo podstrekivanje na ubistvo po članu 113 Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena zatvorska kazna od 5 do 15 godina. Sudija za prethodni postupak je, po zahtevu tužilaštva, Milivoju M. odredio pritvor do 30 dana zbog mogućeg uticaja na svedoke i da ne bi dovršio delo za koje je osumnjičen.

Policija je juče Milivoju M. stavila lisice na ruke posle skoro dvomesečnog operativnog rada na ovom slučaju. Policija i tužilaštvo su još prošlog meseca imali saznanja da je Milivoje angažovao jednog Šapčanina da ubije Zoricu, za šta je bio spreman da plati 5.000 evra.

Navodno je tom čoveku unapred isplatio deo novca, ali je on nepuna dva meseca oklevao da ispuni monstruozni dogovor o kojem je, na kraju, propevao u policiji.

- Ta okolnost, kao i intenzivni rad koji je policajce i tužilaštvo doveo do potvrđivanja saznanja o planiranju i ugovaranju zločina pomogli su da se spreči ubistvo. Da li je "treći čovek" zaista imao nameru da izvrši ubistvo ili samo da uzme pare od naručioca ubistva, za ovaj slučaj nije relevantno. Taj čovek je, posle davanja iskaza, pušten na slobodu - saznaje Telegraf.rs.

Milivoje i Zorica su se sudski rastali prošle godine nakon više od deset godina zajedničkog života. On nije mogao da se pomiri što se brak raspao i što je Zorica krenula svojim putem. Zbog ljubomore i posesivnosti bivšeg životnog saputnika Zorica je, navodno, od dana kada se iselila iz kuće preživljavala pakao. Živela je u stalnom strahu i plašila se za svoju bezbednost.

Jesenas su se njeni strahovi i obistinili, kada su je dva muškarca brutalno pretukla na ulici. Ispostavilo se da je "prevaspitavanje" batinama naručio bivši suprug i ovaj slučaj vodi Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu.

- Zorica je shvatila da su batine bile samo opomena i posle tog traumatičnog događaja je živela u još većem strahu. Stalno je bila na oprezu jer ga je dobro poznavala i pretpostavljala je šta je sve spreman da učini. U jednom kratkom periodu je imala i policijsku zaštitu - naveo je izvor blizak žrtvi.

Video: Sin ubijene Vinke traži doživotnu robiju: BIli smo drugovi, a majku mi je izbo nasmrt

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA