≫ 

Bolne reči oca dečaka kog je autobus vukao u Zemunu: Tražimo sreću, a bili smo najsrećniji na svetu

Dečak je bio u vozilu GSP-a sa svojom bakom, na liniji 18, a vozač ga kada je izlazio na zadnjim vratima, nije video

  • 28
Despot Foto: Privatna arhiva

Maleni Despot (4) je pre dva meseca poginuo pokušavajući da izađe iz autobusa na stajalištu Bosanska u Prvomajskoj ulici u Zemunu, i to na zadnjim vratima, dok se vozio sa svojom bakom. Vozač nije primetio malog putnika i nastavio je da vozi, a dečak je zadobio teške povrede kojima je, nažalost, ubrzo podlegao u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Njegov otac, Vukašin Mrđić, sa neopisivim bolom rekao je za Telegraf.rs da svog sina već dva meseca traže u slikama i snimcima jer im je to jedino preostalo.

- Tražimo njegov osmeh. Bio je njegov zaštitni znak. Tražimo njegovu dobrotu koja je bila najčistija, tražimo našu ljubav koja je bila beskonačna, tražimo našu sreću, a bili smo najsrećniji na svetu. Zašto? Despot je samo želeo da sa svojom bakanom izađe iz autobusa, njegove poslednje reči su bile "Silazimo, bakana" i on i bakana su se čvrsto držali za ruke i na vreme se spremili da ih vozač vidi da žele da izađu iz autobusa. Ali vozač nije gledao - navodi otac slomljen bolom.

Kako je dalje ispričao, vrata autobusa u pokretu sa poslednjeg stepenika su ih izbacila napolje, Despota je vozač autobusom vukao po asfaltu.

- Nije stao, nije gledao. Povrede su fatalne. Nijedna mama, nijedan tata ne treba da imaju takvu uspomenu na svog sina jedinca. Sina nismo zagrlili, niti poljubili dva meseca, a to smo radili stotinu puta dnevno. A vozač je na slobodi... Opet... zašto? - pita se Vukašin.

On dodaje da dokazi ukazuju ko je krvi za ubistvo njihovog sina i traže da krivac bude lišen slobode.

- Bahatost, bezobzirnost, žurba i nebriga su bili preči od odgovornosti na radnom mestu, od obaveze da se poštuje zakon o bezbednosti saobraćaja, od obaveze da poštuje pravilnik GSP-a gde je jasno navedeno koje su obaveze vozača na stajalištu pri izlazku i ulasku putnika, gde je dodatno naznačeno da su oni u obavezi da pomognu osobama sa decom. Skup podrške biće organizovam 24. januara u 18 časova, stanica Bosanska u Prvomajskoj ulici u Zemunu - poručio je Despotov tata.

Podsetimo, do incidenta je došlo 24. novembra prošle godine, kada je dete izlazilo iz autobusa na liniji 18, a vozač, ne videvši da nisu svi izašli, zatvorio vrata. Vrata su detetu zakačila nogu, ono je palo, udarilo glavom o tlo i ostalo bez svesti.

Vozač je potom zaustavljen u Ulici Triše Kaclerovića na Voždovcu, nekih 11 kilometara dalje.

Dete je hitno prebačeno u Dečiju bolnicu u Tiršovoj.

GSP "Vozač je u šoku"

Tim povodom se, podsetimo, oglasio i GSP koji je pokrenuo istragu ovog slučaja.

Vozač o ovom nesrećnom slučaju nije imao nikakvo saznanje, ništa nije video, niti mu je iko od putnika u autobusu signalizirao da se nesreća dogodila, nastavio je vožnju i za nesreću je saznao tek kada ga je policija zaustavila. Vozač je u šoku zbog saznanja šta se dogodilo - navodi se u saopštenju Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd koje je izrazilo saučešće porodici stradalog dečaka.

GSP je, kako se dodaje u saopštenju, počeo istragu povodom tragičnog događaja, a vozač je suspendovan.

- Spremni smo na to da svi naši zaposleni koji su učestvovali u ovom tragičnom događaju budu pozvani na odgovornost - poručili su u saopštenju izdatom odmah posle ove velike tragedije.

Video: Policajci kolima pokosili ženu na pešačkom prelazu pa pobegli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamo neko

    23. januar 2021 | 23:25

    Ako postoje kamere u autobusu,videti ko je sve tada bio u busu i poslati na psihijatriju.Sve bez duše i srca.Meni su jednom vrata u 95 prikljestila nogu,vikala sam iz svek glasa da stane jer osećam da će kost da mi pukne.Vozač je počeo da se dere na mene kao degenerik,kako zbog mene koči saobraćaj.Odmah vozaca,ali odmah osuditi

  • Jana

    23. januar 2021 | 22:47

    Ne postoje reci da se opise ova tragedija i bol.. Jadni roditelji, tuga golema.

  • Ivan

    23. januar 2021 | 23:58

    Nije mi jasno da je autobus 11 kilometara vukao dete, za tih 11 kilometara da nije nigde stao na semafor da mu niko nije svirao, da niko od putnika nije reagovao.. Da u tih 11 kilometara niko nije reagovao ni vozaci ni putnici ni slucajni prolaznici da niko nije obratio paznju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA