≫ 

Nišlije ne haju za bezbednost u saobraćaju: Jedan vozio trešten prijan, drugi drogiran za volanom

Niška policija je apelovala na vozače da se ponašaju odgovorno

  • 9
Pijan vozač automobila, vozač u alkoholisanom stanju

Pijan vozač automobila / Foto-ilustracija: Shutterstock

Niška saobraćajna policija odredila je sinoć zadržavanje do 12 sati dvojici Nišlija zbog prekršaja Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima nakon čega će biti sprovedeni sudiji Prekršajnog suda u Nišu.

Prilikom redovne kontrole saobraćaja u centru grada, oko jedan sat iza ponoći u ulici Nikole Pašića, policija je zaustavila dvadesettrogodišnjeg vozača automobila “BMW” koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Kako saznajemo, ustanovljeno je da je koristio opojnu drogu marihuanu.

U isto vreme, u Zaplanjskoj ulici alkotestiran je tridesetšestogodišnjak koji je bio za volanom vozila “volksvagen polo”. Alkotest je pokazao da je u krvi imao 2.04 promila alkohola, što se smatra stanjem teškog pijanstva a vozača čini potpuno nesposobnim za bezbedno upravljanje vozilom.

Niška policija je apelovala na vozače da se ponašaju odgovorno da poštuju saobraćajne propise i tako sačuvaju sebe i druge učesnike u saobraćaju.

- I pored tragičnog događaja koji se dogodio 4. januara ove godine a koji je za posledicu imao stradanje dva pešaka, pojedini učesnici u saobraćaju i dalje čine najteže prekršaje – upozorila je u svom saopštenju niška Policijska uprava.

Sudija za prekršaje danas je izrekao kazne obojici nesavesnih vozača.

Kako je potvrdio predsednik niškog Prekršajnog suda Mišel Marković, vozač koji je upravljao automobilom sa 2.04 promila alkohola kažnjen je kaznom zatvora od 30 dana, zabranom upravljanja vozilom u trajanju od devet meseci a dobio je i petnaest kaznenih poena.

Nišlija koji je vozio pod dejstvom kanabisa, kažnjen je sa 20.000 dinara, šest meseci zabrane vožnje i sa osam kaznenih poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bulidža

    24. januar 2021 | 16:31

    Pustite vi preznu priču. Šta bi sa onim vozačem Audija, što ubi ono dete i čoveka? Jesu li mu pomogli tata i mama, da ne odgovara za ova ubistva? Da li je u pritvoru? Da li je pokrenut sudski postupak? Dokle se stiglo? Na primer, to su pitanja koja bi novinari trebali da isprate.

  • Sasa

    24. januar 2021 | 16:28

    90 posto Nislija je na travi

  • Kaze covek

    24. januar 2021 | 15:00

    Kad sam pijan najbolje vozim!!!☹️🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA