"Ćao, ja sam Despot. Mene nema već 2 meseca": Održan skup podrške zbog smrti dečaka u Zemunu

Maleni Despot (4) stradao je pokušavajući da izađe iz autobusa na liniji 18, ali ga vozač nije video i nastavio je da vozi

  • 5
Dečak Despot, Zemun, skup podrške Foto: Privatna arhiva

Roditelji i prijatelji porodice nastradalog dečaka Despota (4) okupili su se večeras u znak protesta na autobuskom stajalištu u Prvomajskoj uliciu Zemunu kako bi ukazali da već dva meseca slučaj nije rasvetljen.

Prolaznici, ali i prijatelji porodice upalili su sveće i ostavili cveće na mestu gde je dečak stradao. Postavljen je i transparent na kojem je pisalo: "Ćao, ja sam Despot. Mene nema već dva meseca, moj ubica je na slobodi".

- Znam da je kod nas pravda vrlo spora, ali takođe smatram da bi u ovakvim slučajevima gde je nastradalo nevino dete od četiri godine treblo da se ubrza. I da krivac bude priveden pravdi. Mog sina, našeg sina, više nema. I dalje je ubica na slobodi. On je sada sa svojom decom i može da ih poljubi, pomiluje, a ja i moja supruga šta možemo - da odemo na grob našeg deteta od četiri godine. Zašto? Zato što je neko odlučio da bude bahat, da požuri. Zašto? Zašto ja i moja supruga nemamo više svoje dete? Isključivo greškom vozača, a on je, opet kažem, na slobodi. - rekao je večeras Despotov otac Vukašin Mrđić, pišu Novosti.

Despot Mrđić Maleni Despot i njegov otac Vukašin, Foto: Privatna arhiva

Kako je istakao, čak i da vozač bude osuđen na maksimalnu moguću kaznu, koja je u ovom slučaju samo osam godina, on će posle toga opet moći da zagrli svoju decu.

- A ja svoje više nikad neću moći, ni da ga zagrlim, da ga poljubim, da ga ispratim kad krene u školu. On nikada neće krenuti u školu. On će uvek imati četiri godine. Sve što nam je ostalo od njega su fotografije, snimci i ništa drugo - bolne su reči Despotovog oca.

Podsetimo, pre dva meseca U Zemunu je, u Prvomajskoj ulici, pri izlasku iz autobusa nastradao četvorogodišnji Despot. Bio je sa bakom, nedaleko od svoje kuće. Stradao je pri pokušaju da izađe iz autobusa, nakon čega ga je vozilo vuklo po asfaltu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • istina

    24. januar 2021 | 22:17

    Nije autobus vukao dete! Imam pitanje za baku koja je bila sa nastradalim dečakom......NA KOJA VRATA ULAZE I GDE SU REZERVISANA MESTA ZA BAKE, DEKE, MAME SA MALOM DECOM ??????? Svako treba da snosi odgovornost ali ipak da budemo pošteni i krenemo od toga ko je dete držao za ruku

  • Dijana

    24. januar 2021 | 22:13

    Neka mu je laka crna zemlja, ali kako dete samo da ide busom sa punih 4 godina?

  • Miki

    25. januar 2021 | 00:39

    Kolko ima traktorista koji voze bus.Da se ne lazemo sad u gsp rade oni koji ranije nisu mogli da prodju psiho test.Vozio sam autobus 15 godina u gradskom.Svi dobri vozaci su pobegli preko.Svaka cast nekima ali dosta stoke radi trenutno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA