Niška policija potvrdila da je uhapšen Popovčanin zbog pokušaja ubistva troje komšija

Nakon saslušanja, osumnjičeni će biti priveden u Višem javnom tužilaštvu

  • 1
Popovac, sukob, napad nožem Foto: D.K.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu po nalogu Višeg javnog tužilaštva, uhapsili su Sašu D. (50) iz Popovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

-  Sumnja se da je on danas u  Popovcu, nožem naneo teške telesne povrede opasne po život tridesetčetvorogodišnjoj ženi kao i dvojici muškaraca od 38 i 45 godina – saopštila je večeras niška Policijska uprava.

Kako je Telegraf. rs saznao na licu mesta, do napada na troje ljudi došlo je danas oko 15 sati.  Prema rečima očevica događaja Ace Paličevića, osumnjičeni Saše D. pojurio je za bračnim parom koji je sa detetom šetao psa pored njegove kuće.

- Oni su ušli u dvorište Saše Ilića, koji živi preko puta Saše D. a on je uleteo za njima. Napao je nožem Aleksandra Mičića i njegovu suprugu Mariju, a Saša je pokušao da ga ubedi da odustane od napada na njih. Međutim, on se okrenuo prema Iliću i njega je dva puta udario nožem, a izbo je i Acu i Mariju. Hteo je da napadne i njihovo dete od pet, šest godina ali je ono pobeglo u kuću. Nasrnuo je na mene ali sam se ja sklonio. Ne znam šta mu je bilo, da li je bilo nečega ranije između njih – kazao je Paličević.

Motiv krvavog obračuna i dalje nije jasan, postoje indicije da Saša pati od nekog psihičkog poremećaja. Meštani Popovca to nisu mogli da potvrde ali su kazali da je čudak, koji nakon smrti roditelja živi sam u kući bez struje i drugih elementarnih uslova.

Sestra mu se udala, a jedan brat mu je u Psihijatrijskoj bolnici. On živi od socijalne pomoći ne radi ništa. Ko bi ga znao šta mu se mota po glavi – kazao je jedan od Popovčana koga smo zatekli spred Sašine kuće.

Policija je saopštila da će nakon saslušanja, osumnjičeni za pokušaj teškog ubistva biti priveden Višem javnom tužilaštvu.

U niškom Univerzitetskom kliničkom centru rečeno je da je zbog težine povreda Saša Ilić operisan, dok je ostalo dvoje zadobilo teške povrede ali da su svo troje povređenih u stabilnom stanju.

Video: Drama u selu Popovac, komšije se posvađale, došlo do ubadanja nožem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    24. januar 2021 | 22:48

    Bolesna lica hitno smestiti u odgovarajuce ustanove da ne bi ugrozavale zivote mnogih neduznih gradjana nase zdmlje. U protivnom tesko svima nama jer nam je bezbednost ugrozena od mnogih devijantnih pojedinaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA