≫ 

Završeno saslušanje o smrti dečaka (4) u Zemunu. Vozač autobusa: Nisam video da je došlo do nezgode

Očekuje se odluka tužilaštva o optuženju

  • 12
Dečak Preminuo, hitna pomoć Foto: Profimedia, Telegraf

U istrazi protiv R. D. (49), vozača autobusa na liniji 18 povodom saobraćajne nesreće u kojoj je krajem novembra u Zemunu teško povređen 4-godišnji dečak, koji je od posledica povreda preminuo, završeno je saslušanje svedoka.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je nakon toga izdalo naredbu da se obavi kombinovano veštačenje, medicinsko-saobraćajno, rekla je Tanjugu portparolka tužilaštva Maja Delić.

Nakon ovog veštačenja očekuje se odluka tužilaštva o optuženju.

R. D. se sumnjiči za krivično delo "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja" zbog događaja u Prvomajskoj ulici u Zemunu.

On je, kako se sumnja, zatvorio zadnja vrata autobusa koja su uhvatila nogu četvorogodišnjeg dečaka, nakon čega je on pao, udario glavom o tlo i izgubio svest.

Dečak je preminuo u bolnici u Tiršovoj.

U odbrani koju je izneo pred tužiocem, vozač se branio da nije primetio da je došlo do nezgode na autobuskom stajalištu "Bosanska", da ne zna da li se dete povredilo izlaskom iz autobusa kojim je upravljao, tvrdeći i da je preduzeo sve mere po polasku sa stajališta da bi se bezbedno uključio u saobraćaj.

Video: Izbegao smrt za dlaku: Jedan korak unazad pamtiće do kraja života

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZVEZDA

    25. januar 2021 | 15:41

    Kriv ili ne, ne mogu da sudim samo znam da bi on prvi, posle roditelja, vratio vreme da može da se to ne desi...

  • Golda

    25. januar 2021 | 15:02

    Ovo je mnogo teško. Ne dao Bog nikome. Jadni roditelji malog dečaka, jadna baka a vozač....ne mogu ni da zamislim kako se oseća. Jedan dečiji život je ugašen. Da li je kriv vozač....? Ne bih da sudim, ne bi mu bila u koži.Kriv ili ne, na duši nosi jedan dečiji život. Strašno!

  • Petar

    25. januar 2021 | 14:44

    Šta drugo da kaže nego da ga nije video.. Da ga je viideo ne bi se to desilo... Čovek vozi godinama i sve je video do tad...Ne branim ga i treba da odsluži svoje ali sad ne treba ubiti i njega.. Nista se ne moze vratiti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA