≫ 

Ipak nijedna devojka nije odustala od svedočenja protiv Mike Aleksića: Oglasilo se tužilaštvo

"Mi za sada nemamo informaciju da je neko odustao od svedočenja"

  • 59
Milena Radulovic, Miroslav Mika Aleksic

Foto: ATA images, Youtube/Agape - Aleksandar Gajšek

U istrazi koja se u Višem javnom tužilaštvu Beogradu vodi protiv vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića (68), do sada su ispitane tri od šest devojaka, koje su ga prijavile za polno uznemiravanje i silovanje u toj školi.

Iako su pojedini mediji preneli da je jedna od devojaka, koja je želela da ostane anonimna, odustala da ga lično tereti, u tužilaštvu nemaju takvu informaciju.

- Mi za sada nemamo informaciju da je neko odustao od svedočenja - rečeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu.

- Ova glumica je u policiji prethodno dala iskaz o svemu što je proživela pohadajući Aleksićevu školu glume, misleći da će biti svedok, ali kada je saznala da je njena uloga oštećene u procesu, odustala je i odlučila da ga ona lično ne tereti - preneli su mediji.

Aleksić se tereti krivičnom prijavom za ukupno 15 krivičnih dela, osam silovanja i sedam dela polno uznemiravanje prema pomenutih šest devojaka.

Prošle sedmice su u tužilaštvu su ispitane tri glumice, Milena Radulović, Iva Ilinčić i još jedna koja je želela da ostane anonimna.

Preostale devojke trebalo bi da iskaz daju u toku ove sedmice.

Viši sud u Beogradu je na predlog tužilaštva odredio pritvor do 30 dana vlasniku škole glume u Beogradu Miroslavu Miki Aleksiću (68) osumnjičenom za ukupno 15 krivičnih dela, osam silovanja i sedam dela polno uznemiravanje.

Odlukom sudije za prethodni postupak pritvor njemu je određen pritvor da ne bi uticao na svedoke i oštećene, da ne ponovi krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Na saslušanju u tužilaštvu Aleksić je negirao da je seksualno napastvovao šest učenica glume u toj školi, u periodu od 2008. do 2020. godine.

Od njih šest jedna je bila maloletna, a prema ostalim ostecenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva, saopštilo je tada tužilaštvo.

Lavinu prijava protiv Aleksića pokrenula je glumica Milena Radulović koja je prva progovorila o njegovom zlostavljanju, a kasnije su joj se pridružile i druge devojke.

Video: Nemojte vi suditi pre suđenja: Burna reakcija advokata Mike Aleksića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kikica

    25. januar 2021 | 14:29

    Verovala sam u ovu pricu na početku,sad mi gubi svaki smisao.Mislim da se tu neko nekome debelo zamerio.Ova prica nema vise smisla posle toliko godina.

  • Pex

    25. januar 2021 | 15:00

    Koliko je ovo drustvo sumanuto doci ce vreme da neces smeti prici devojci da se udvaras jer uvek ces imati bojazan moze ds te optuzi za silovanje,polno uznemiravanje ili ko zna Jos zasta,

  • Igor Obrenovac

    25. januar 2021 | 15:18

    Tri godine nam mozak ispirali sa onom pevaljkom, njenim mužem, svekrom, svekrvom, čovek na biciklu, čovek na sahrani, jeste prošao poligraf, nije prošao poligraf..... A sad će tri godine sa Mikom i njegovim učenicima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA