≫ 

Niško tužilaštvo traži pritvor za napadača iz Popovca: Izbo troje ljudi, preti mu najteža kazna

Saša Dodić (50) iz niškog sela Popovac uhapšen je zbog pokušaja teškog ubistva

  • 1
Popovac, ubod, noz Mesto zločina Foto: D. Kocić

Više javno tužilaštvo u Nišu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv okrivljenog Saše Dodića iz sela Popovac zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju, saopštila je večeras ova pravosudna institucija.

Kako navodi tužilaštvo, Višem sudu u Nišu podnet je predlog da se protiv okrivljenog odredi pritvor kako ne bi uticao na svedoke, dovršio pokušano krivično delo ili učinio krivično delo kojim preti, kao i zbog visine kazne zaprećene za navedeno krivično delo čije je izvršenje uznemirilo javnost.

Saša Dodić (50) iz niškog sela Popovac uhapšen je zbog pokušaja teškog ubistva jer je u nedelju izbo nožem troje komšija, od kojeg jednog samo zato što je hteo da prekine krvavi pir.

Dodić, za kojeg meštani sumnjaju da je psihijatrijski bolesnik bez ikakvog povoda naneo je teške povrede Aleksandru Mičiću (38), njegovoj supruzi Mariji (34), a u stomak je ubo i Sašu Ilića (45), kod kojeg su nesrećni ljudi pokušali da se sklone.

Svedoci događaja tvrde da je epilog Dodićevog divljenja mogao da bude mnogo strašniji, jer je pretio da će če pobiti i četvoro maloletne dece.

Dodiću preti kazna zatvora od najmanje deset godina zbog kvalifikovanog oblika dela koje mu se stavlja na teret, jer je umišljajno pokušao da liši života više osoba.

Video: Očevidac napada u selu Popovac: Zamalo i dete da napadne nožem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    25. januar 2021 | 23:06

    Al nije nikog ubio mora mu biti manja kazna od onog ludaka što je ubio dete i čoveka na trotoaru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA