≫ 

Ivici preti 10 godina zatvora za pokušaj ubistva Nenada: Sukob zbog žene koja se viđala sa obojicom

- Najiskrenije mi je žao što se to dogodilo na takav način. Svestan sam da sam kriv za teško povređivanje Mitrovića pa molim sud da mi izrekne blažu kaznu – kazao je optuženi

  • 4
Nenad Mitrović, pokušaj ubistva, ubodna rana Foto: D. Kocić

Više javno tužilaštvo zatražilo je danas u završnoj reči pred Višim sudom u Nišu da se Nišliji Ivici Mikiću (34) izrekne kazna zatvora od deset godina i jedan mesec zbog pokušaja ubistva Beograđanina Nenada Mitrovića (38).

Mikić se tereti da je 24. februara prošle godine nakon što se sa njim posvađao, u stanu Nišlijke Aleksandre P. L. (43) ubo Mitrovića nožem u grudi. Povod sukoba koji se umalo tragično završio je bilo suparništvo, jer je Aleksandra sa Mitrovićem živela, ali se viđala i sa Mikićem.

- U svemu ostajemo pri optužnici, tražimo da se optuženom za ubistvo u pokušaju izrekne kazna zatvora od najmanje deset godina i jedan mesec jer je višestruki povratnik, kao i da mu se produži pritvor do pravosnažnosti presude. Takođe, tražimo da se optuženi Mikić obaveže da plati sudske troškove u iznosu od 305.000 dinara – kazao je u završnoj reči zamenik VJT Aleksandar Kaličanin.

Sandra Rajković, Mikićev branilac po službenoj dužnosti zatražila je u završnoj reči da ne bude osuđen za pokušaj ubistva jer, kako je kazala, nije dokazano da je izvršio ovo krivično delo.

- Na strani mog klijenta nije postojao umišljaj da liši života oštećenog Mitrovića. On je postupao u stanju jake razdraženosti zbog konstantnog vređanja i omalovažavanja koje je trpeo od oštećenog. Odbrana smatra da se u radnjama optuženog eventualno mogu steći elementi teške telesne povrede za koju predlažemo da ga sud oglasi krivim i osudi po zakonu. Ako sud ostaje na stanovištu da je izvršio pokušaj ubistva, molimo da prilikom izricanja kazne uzme u obzir olakšavajuće okolnosti, prvenstveno iskreno kajanje optuženog i da mu izrekne blažu kaznu – kazala je Mikićeva advokatica.

Mikić je u završnoj reči ponovio da se kaje što je umalo ubio suparnika.

- To je bio delić sekunde, nisam racionalno razmišljao, žao mi je što sam tako reagovao. Najiskrenije mi je žao što se to dogodilo na takav način. Svestan sam da sam kriv za teško povređivanje Mitrovića pa molim sud da mi izrekne blažu kaznu – kazao je Mikić.

Objavljivanje presude zakazano je za 5. februar. Mikiću preti stroga kazna jer je višestruki povratnik osuđivan zbog droge, nasilja u porodici, razbojništava i teških krađa.

Oštećeni Mitrović nije prisustvovao završnoj reči.

Video: Tuča u Šapcu: Muškarac slomljene noge ne može da ustane, biju ga dok leži

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zokica

    27. januar 2021 | 14:19

    Zbog zene da se ubijate,svasta. Nije jedina. A ne narocito zbog takve nemoralne,koje mozete da nadjete na svakom cosku. E mladici zivite i ne svadjajte se,narocito ne zbog zena

  • Ivan

    27. januar 2021 | 15:33

    Ovakvog ne bi ni u zatvor drzao jer je preskupo. Metak u celo je najjeftinija varijanta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA