Suđenje Miladinu Kovačeviću krajem februara: Brani se sa slobode, negirao nasilje prema devojci

Bila mu je određena mera zabrane prilaska ili komunikacije sa Tinom T. i njenom sestrom, ali je po žalbi ukinuta

  • 3
Miladin Kovačević Printskrin: B92

Prvi osnovni sud u Beogradu zakazao je za kraj sledećeg meseca početak suđenja Miladinu Kovačeviću povodom optužbi da je bio nasilan prema Tini T. (26) 16. septembra 2020. godine u Beogradu.

Glavni pretres je zakazan za 24. februar u 13 sati, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom tereti Kovačevića za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje na štetu Tine T.

Optužnim predlogom tužilaštvo je predložilo sudu da Kovačevića osudi na kaznu zatvora od godinu dana, kao i da mu izrekne zabranu peribližavanja i komunikacije sa oštećenom, Tinom T.

Sud je na početku postupka odbio predlog tužilaštva da se Kovačeviću odredi pritvor, pa se on i dalje brani sa slobode.

Bila mu je određena mera zabrane prilaska ili komunikacije sa Tinom T. i njenom sestrom, ali je po žalbi Kovačevićevog advokata Ivana Gvozdenca ukinuta.

Kovačević je ranije na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu u celosti negirao da je pretio devojci i u svojoj odbrani je naveo da se video sa njom, ali da joj te večeri nije pretio niti joj je naneo povrede.

U medijima se nakon incidenta pojavio snimak na kojem se čuje njihova rasprava.

Tina T. je takođe tužiocu detaljno ispričala šta se događalo u noći 16. septembra, i izjavila da je pridružuje krivičnom gonjenju Kovačevića i da ističe imovinskopravni zahtev za obeštećenje.

U toku istrage obavljeno je medicinsko veštačenje povodom povreda koje je zadobila Tina T, kao i psihijatrijsko i psihološko veštačenje u cilju utvrđivanja prihičkog stanja i eventualnog straha.

Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz SAD, procesuiran u Srbiji.

Kaznu zatvora od dve godine i tri meseca je ranije odslužio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    27. januar 2021 | 15:35

    A kako bi bilo da prvo vrati u budzet milion dolara sto je Srbija platila za njega. I u stvari ko je on da drzava staje iza njega, koliko nasih gradjana ima probleme po inostranstvu pa su prepusteni sami sebi.

  • rm

    27. januar 2021 | 15:42

    Da li je to unuk bivseg gradonacelnika Beograda?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA